Прокуратурата влезе в КПУКИ и запечата кабинети

Последна промяна на 10 юли 2013 в 18:37 11755 8

Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС
Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура от вчера прави проверки в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. В момента са запечатани част от кабинетите на комисията и прокуратурата води разговори с членове на КПУКИ, научи OFFNews.

Опитът да се свържем с председателя на комисията Филип Златанов удари на камък. Златанов не си вдигна телефона, след което го изключи.

Репортер на OFFNews днес опита на място да говори с представители на комисията с мотив, че проверяваме какво е свършено по наш сигнал за конфликт на интереси, внесен в началото на юни. От деловодството на комисията обаче любезно ни отпратиха с обяснението, че сървърите на КПУКИ са повредени и в момента програмисти ги поправят, така че няма как да проверят преписката ни.

OFFNews запита прокуратурата какви са причините и целта на започналата проверка, но говорителят на СГП Румяна Арнаудова лаконично отклони запитванията ни: "за момента нямаме информация, която да можем споделим с медиите", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2013 в 10:23

И аз имам някаква памет. Баща ми казваше, че змията се лови с чаталче на гушата. Не вярвам, че тези може да направят нещо от добра воля, но протестите може да изиграят ролята на чаталчето, което да ги стисне за красивите им гушички и да ги накара да направят нещо добро за хората.

11.07 2013 в 08:59

Мани ги ГЕРБ - нацвъкаха калинки, обаче вярваш ли (си), че хората, назначили Пеев(ски) и Тихолов, и сестрата на Илияна Йотова и .............. ще сложат кадърни хора, които да защитават интересите на обикновения човечец? Аз щото имам памет повече от 4 години и помня и преди ГЕРБ какво беше.

11.07 2013 в 08:30

Уважаеми, всички назначения на ГЕРБ (а и не само на ГЕРБ) трябва да бъдат основно проверени, да се създадат ясни, точни и прозрачни процедури за конкурси и едва тогава да се назначават нови хора. Виж по въпроса статията "Гонят калинките от администрацията с централизиран конкурс" в сайта коментатор.бг и тогава критикувай на воля. Ако не си от калинките, със сигурност и ти ще искаш отстраняването им, защото всички си патим от тях.

11.07 2013 в 08:02

Бихте ли поверили портфейла си на този човек! Да беше жив Ломброзо...!

11.07 2013 в 07:24

много е секси този шеф

10.07 2013 в 21:48

Типична криминална мутра. Тази комисия отдавна е за прокурор барабар със заместниците му от ДПС и БСП.

10.07 2013 в 20:16

"сървърите на КПУКИ са повредени и в момента програмисти ги поправят"
Ааааааа хахахахаха!
В смисъл не, ама вие сериозно ли?

10.07 2013 в 19:37

Ами ще си сложат техен човек за да могат да прибират техни хора еврофондове. Това е толкова очевидно.