Политически поръчки в тефтера на Златанов: Е.Д. да се удари, вече не е фактор в ГЕРБ

ОFFNews Последна промяна на 17 юли 2013 в 12:58 12406 70

Филип Златанов

Поредица от указания какво да бъде поведението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) спрямо политически и обществени личности бяха открити в тефтера на председателя на комисията Филип Златанов.

От днес той е обвиняем за злоупотреба с власт. Прокуратурата установила, че поредица от преписки за конфликт на интереси не са били завеждани в публичния регистър, били са бавени умишлено или съответно - укривани, като за това Златанов е изпълнявал политически директиви. За момента от прокуратурата не обявяват кой е поръчителят, който е определял дневния ред на комисията. Зам. главният прокурор Борислав Сарафов каза пред журналисти, че името се знае, но няма да го оповести за момента.

Едно от най-често срещаните съкращения в тефтера на Златанов е на името И.Ф., до което той често се е допитвал. 

Десетина от преписките на КПУКИ, за които има информация в бележника на Златанов, са проверени. Прокуратурата е установила, че при тях има стопроцентово изпълнение на указанията от бележника.

Така например в края на февруари Златанов е записал в тефтера си: "Е.Д. ще се удари след около месец и половина (вече не е фактор в ГЕРБ)". В посочения срок, през април, след като е забавила близо с една година произнасянето си, КПУКИ обявява, че депутатът от ГЕРБ Емил Димитров е в конфликт на интереси. Малко преди това той вече е дал публичност на търканията си с Искра Фидосова и Цветан Цветанов

Голяма част от имената и абревиатурите от бележника не фигурират в изпратения от комисията до прокуратурата списък.

„Ще проверяваме в публичните регистри всички решения. Ще съпоставим с всички други доказателства, както и свидетелските показания, които имаме по делото. Ще бъдат разпитани всички лица, които са споменати в тефтера“, каза Борислав Сарафов.

Прокуратурата ще провери също и това как е назначен Филип Златанов за председател на КПУКИ.

Ето и част от останалите записки в тефтера на Златанов:

"Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата председатели на комисии ИФ – ЦЦ - ББ”.

Румен Арнаудов да се оправи;

Ап. Ап. не е човек на ИФ;

На 7 ноември от ДАНС са входирали писмо с искане за резултат от проверката с/у Ранкова. Да дам на ИФ (Делата) – 7-те, к. съм дал на Г. Колев на 7.11.2012 г. – списъка е при ИФ;

Н. Зеленогорски – да се удари – става приоритет;

Гугушева – готова за прекратяване;

Да се изкарат хората от улиците – 19.02;

ДКЕВР – бързо!!!;

Е. Димитров – стоп;

Е. Димитров – не се бърза за цигарите;

Вяра Петрова -

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2013 в 09:18

Народа плаче за ГЕРБ, колкото и да се опитвате да ги петните!

18.07 2013 в 21:58

Интересни записки, но всеки може да ги напише

18.07 2013 в 17:10

Четете внимателно и ще разберете, че всичко е поръчка на БСП, които действат съвместно с прокуратурата!!!!!

18.07 2013 в 16:08

Тези записки всеки може да напише или да допише на ръка! Може и Ирина Флорин да е :)

18.07 2013 в 15:47

Oрганът, в който членува Филип Златанов, е колективен. Който каквото и да му нарежда той няма власт да решава еднолично. Така че това са измислици с цел да се компрометира ОТНОВО ГЕРБ по някакъв начин!

18.07 2013 в 15:30

Petko, 18/07/2013 - 15:32 Анонимен 15:31 | 18. 07. 2013 Не ни интересуват неговите бележки! От лични истории и записки не трябва да се правят новини! От личните записки на човека не може да се говори нито за работата на Комисията, нито за резултати от разследвания! Това е колективен орган от няколко човека, които взимат решенията!

18.07 2013 в 14:26

emile, nauchi se da chetesh parvo - text-a e" da se izkarat horata OT ulizata-19.o2" a ne NA. golqma razlika, nali. oste poveche che protesta beshe sreshtu gerb. inache po prizip sam saglasen s nqkoi neshta ot kometara ti.

18.07 2013 в 10:13

Независим от индивидуалните мотиви на всеки протестиращ, резултатът ще бъде завръщането на тези "политици". Президента "назначен" от Борисов е абсолютна марионетка. Фактите, които излязоха до сега относно парите, които е прехвърлял в Кипър, нечистите му имотни сделки и т.н. със сигурност са само върха на айсберга. Никой не може да ме убеди, че Борисов и Цветанов биха го направили президент (това е неоспорим факт) без да го държат здраво с някое компроматче. Факт е също, че преди да го номинират за кандидат президент, бившия тъст на Плевнелиев изкара няколко денонощия в ареста. Предполагам, че много скоро ще открием още от тъмната страна на Росен Плевнелиев - президента на по-малко от половината българи.