Петролна фирма видя в OFFNews свой конкурент

Последна промяна на 23 април 2012 в 10:52 2773 7

Антифризите, които изследвахме
Антифризите, които изследвахме
Уникално искане срещу "Офф Медия" АД, собственик на интернет изданието OFFNews.bg, заведе „Приста Ойл“. Петролната компания се е ожалила в... Комисията за защита на конкуренцията. В редакцията още не сме изяснили въпроса дали някой от нас е продавал тайничко антифризи или в „Приста Ойл“ са почнали да пишат дописки, та изведнъж сме се оказали конкуренти. Но ако оставим настрана шегите, жалбата е уникален опит по заобиколен начин да се запуши устата на медиите. Историята, която е опарила „Приста Ойл“ обаче е съвсем сериозна. В най-студените дни в края на януари наш читател ни сигнализира, че антифризът, който е сипал в джипа си е замръзнал, въпреки че според етикета това не трябва да се случи. OFFNews.bg веднага закупи всички налични марки, от бензиностанцията, от която читателят ни е купил фаталния антифриз и ги даде за изследване в лаборатория. От петте проби 3 замръзнаха преди да указаната на етикета температура. От страна на производителя отказаха коментар. Очаквахме, че след сигнала ни производителят и търговецът ще вземат мерки и ще обезщетят пострадалия шофьор. Но понеже това не стана, подадохме жалба в Комисията за защита на потребителите. Как защитата на потребителите се превръща в нелоялна конкуренция, още не знаем. Но нека обясним що за прецедент би се получил, ако номерът с комисията за конкуренция мине. Ако един журналист напише, че в магазина продават развалено сирене например, вместо да бъде глобен производителя, ще бъде глобен журналиста. Искрено се надяваме, че тази иновация в правото няма да мине. И че при наличие на сигнал, производителите ще вземат да си изследват стоките, за да проверят защо създават проблеми на потребителите им. Когато го направят, с удоволствие ще отразим как с наша помощ са подобрили продуктите си.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2012 в 18:29

разпространявайте го навсякъде това!

23.04 2012 в 16:37

Не съм сигурен, че Горчев щеше да им вземе парите. Но можеха да се размърдат за изследването на проблема, и съвсем между другото, щяха да получат безплатна и безкрайна реклама в най-големия шофьорски сайт. Пак между другото - безплатна експериментална база. И завинаги добра дума, заради съпричастност към проблемите на клиентите. Пък сега ....

23.04 2012 в 13:34

Ще е интересно какво ще се случи. приста имат и връзки и опит.

А иначе Wattie е прав. Яко се оакаха.

23.04 2012 в 12:45

По-добре от сероводорода на Черно море да прави гориво, така всичките "Ойл" ще са конкуренти :)

23.04 2012 в 12:41

Ако бяха платили ремонта, за хиляда-две хиляди лева щяха да получат грандиозна реклама. Ето има грешка, вземат се мерки, значи на този производител може да се вярва. А сега това е лозунг "За бога братя не купувайте - мошеници" Няма въобще култура на пазара, още се ползват наследените в прехода с жалък опит за рафиниране мутренски методи.

23.04 2012 в 12:40

Владо, това е знак Свише - зарязвай медията и прави рафинерия.

23.04 2012 в 12:02

Тези хора не са в час. Имаше начин да се измъкнат от ситуацията с достойнство и да спечелят симпатии. Сега се окепазиха още повече.