Паветата на "Иван Асен II" остават

Владимир Йончев 13 април 2013 в 15:12 4189 4

Ул.
Ул. "Иван Асен II" СНИМКА: Пейо Колев

Паветата на известната столична улица "Цар Иван Асен II" остават.

За това са се разбрали току-що жителите на квартала на срещата си със зам.-кмета по строителството Любомир Христов.

Участници в срещата вече публикуваха първите съобщения за положителното развитие на проблема във Фейсбук групата "Да спасим нашата улица "Цар Иван Асен II"! 

Останалата част от плана за ремонт остава, е обяснил днес Любомир Христов на срещата в общината. Канализацията, тротоарите и уличното осветление ще бъдат подменени.

Напрежението в квартала до Орлов мост се появи след като общината започна ремонт на водопровода и канализацията. Работници започнаха да товарят емблематичните за улицата павета на камиони и да ги откарват в незивестна посока.

Оказа се, че планът предвижда павета да останат само в зоната за паркиране, а по средата на улицата да се излее асфалт.

Това предизвика гнева на живеещите в района. Те направиха подписа, на която се подписаха над 3500 души.

Внимателно вглеждане в коментарите в интернет показва, че разделението е в зависимост от това дали хората живеят край "Иван Асен". Жителите на квартала са почти 100% за паветата. За асфалт са главно тези, които ползват улицата за шорткът, за да избегнат задръстването на Орлов мост. Но именно притеснението, че трафикът ще се увеличи е вторият аргумент на живущите на "Иван Асен, след този, че се разваля облика на една от малкото улици, които напомнят за Стара София.

Междувременно в интернет започва втора подобна драма. Във фейсбук групата "Да спасим нашата улица "Цар Иван Асен II" и в коментарите под статиите в OFFNews се твърди, че махане на паветата и заливане с асфалт се готви и за бул. "Христо Смирненски", който е край площад "Журналист". За източник се сочат работници, които в момента извършват ремонт на канализацията".

В съботния ден от общината не можаха да направят проверка на сигнала, но обещаха това да стане в понеделник.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!