НАП прави ревизия на Цветан Цветанов (обновена)

Владимир Йончев 11 юни 2013 в 16:13 6088 8

Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов
Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов

Информация, че НАП е започнала ревизия на доходите на Цветан Цветанов и съпругата му , бе получена в редакцията на OFFNews.

В нея се твърди, че искането за ревизията е на Софийска градска прокуратура (СГП) и е пристигнало в НАП в петък. Документът бил подписан от зам. градския прокурор Роман Василев. Ревизията е наредена въз основа на сигнал, постъпил до главния прокурор на 22 май от активист на малка парламентарна група, живущ в столичния район "Красно село". В сигнала се обяснява, че нараденета преди това проверка на доходите на Цветанов е компрометирана заради наложен чадър от тогавашния шеф на НАП, а сега депутат от ГЕРБ - Красимир Стефанов. Това е било достатъчно основание за главния прокурор Сотир Цацаров да разпореди на Роман Василев да започне ревизията, която е обявена в петък.  

Прокурор Роман Василев вдигна телефона си и още преди да чуе въпроса каза, че е на заседание. Бившият вицепремиер Цветан Цветанов не отговаря на мобилния си телефон.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров каза, че официалната позиция на НАП по случая е, че "нито потвърждават, нито отричат информацията." (коментарът на Росен Бъчваров беше даден преди допълненията ни, че не става въпрос за проверка, а за ревизия, наредена въз основа на сигнала от 22 май, бел. ред).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!