Миков към студентите: Не ми пука за вашето мнение, нито за избирателите

Александра Маркарян 21 октомври 2013 в 08:46 23081 65

Студенти попитаха депутатите
Студенти попитаха депутатите "Не ви ли е срам?".

"На мен не ми пука за вашето мнение, нито за мнението на моите избиратели във Видин." Това е заявил председателят на Народното събрание Михаил Миков на срещата ни в петък със студентите, които издигнаха плакат с надпис "Не ви ли е срам?" в пленарната зала на парламента.

Разговора преразказаха двама от тях - Ангел Златков - студент IV курс в Историческия факултет на Софийския университет и Румен Стоев - петокурсник по право, също в СУ, в интервю за Нова телевизия тази сутрин.

Акцията в петък бе израз на недоволството ни и на продължаващите 130 дни протести, обясни Румен Стоев.

След нея в петък председателят на НС Миков покани студентите на разговор, който продължи около 30 минути. По време на срещата нямаше директен отговор на въпроса "Не ви ли е срам?". От разговора ни с него стана ясно, че него не го е срам, каза Стоев.

Репликата "не ми пука" беше казана в контекста на протестите, че той си има собствено мнение и той си решава, допълни Златков. Тя била казана няколко пъти.

На въпрос има ли власт зад официалната власт Миков отговорил: "Винаги има. Навсякъде има".

Студентите заявиха, че вярват на дела, а не е видял такива. „Въпросът, който зададохме, беше към всички 240 народни представители”, казаха те.

Според двамата управляващите трябва да се срамуват от целия цирк, които разиграват повече от 20 години и от това, че се превръщат в олигарси. „Гражданската активност не се изчерпва само с това да ходим на избори, а да ги следим през цялото време”, категорични са те.

По думите им има и други техни колеги, които споделят мнението им. „Не сме платени, не подкрепяме нито една политическа партия, искаме хората да изкажат на висок глас мнението си”, казаха младежите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!