Миков към студентите: Не ми пука за вашето мнение, нито за избирателите

Последна промяна на 21 октомври 2013 в 08:46 22286 65

Студенти попитаха депутатите

"На мен не ми пука за вашето мнение, нито за мнението на моите избиратели във Видин." Това е заявил председателят на Народното събрание Михаил Миков на срещата ни в петък със студентите, които издигнаха плакат с надпис "Не ви ли е срам?" в пленарната зала на парламента.

Разговора преразказаха двама от тях - Ангел Златков - студент IV курс в Историческия факултет на Софийския университет и Румен Стоев - петокурсник по право, също в СУ, в интервю за Нова телевизия тази сутрин.

Акцията в петък бе израз на недоволството ни и на продължаващите 130 дни протести, обясни Румен Стоев.

След нея в петък председателят на НС Миков покани студентите на разговор, който продължи около 30 минути. По време на срещата нямаше директен отговор на въпроса "Не ви ли е срам?". От разговора ни с него стана ясно, че него не го е срам, каза Стоев.

Репликата "не ми пука" беше казана в контекста на протестите, че той си има собствено мнение и той си решава, допълни Златков. Тя била казана няколко пъти.

На въпрос има ли власт зад официалната власт Миков отговорил: "Винаги има. Навсякъде има".

Студентите заявиха, че вярват на дела, а не е видял такива. „Въпросът, който зададохме, беше към всички 240 народни представители”, казаха те.

Според двамата управляващите трябва да се срамуват от целия цирк, които разиграват повече от 20 години и от това, че се превръщат в олигарси. „Гражданската активност не се изчерпва само с това да ходим на избори, а да ги следим през цялото време”, категорични са те.

По думите им има и други техни колеги, които споделят мнението им. „Не сме платени, не подкрепяме нито една политическа партия, искаме хората да изкажат на висок глас мнението си”, казаха младежите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2013 в 14:59

Нямам представа каква е практиката на Позитано, но явно ти съдиш за нея по поведението на онези от пл. България :). Нема лошо, но не експонирайте собствените си практики върху опонентите ви, че не е само смешно, а и грозно. Пък и се издавате.

22.10 2013 в 13:34

Нима не ти е ясно,че кучето е заровено в скапаната изборна система. Комунистите не искат да я променят, понеже хаоса и мътилката ги устройва, а демократите са недостатъчно силни да я постигнат. Защото Конституцията гарантира, че промяната на този бъркоч, наречен държавна уредба, е НЕВЪЗМОЖНА. Имаше едни 39 депутати от ВНС, които бяха обявили гладна стачка в несъгласие с тази калпава Конституция. Шапка им свалям!

22.10 2013 в 13:18

Значи ти Коректоре предпочиташ да вярваш на изпечения лъжец Миков? Същият Миков, който режисира и проведе погрома над Януарските протести от 2009? Поля също му вярва. Само че вашата вяра е платена...

22.10 2013 в 13:14

Коректоре, пише се четИри! А освен, че не можеш да пишеш, не можеш и да четеш!
Ето какво се казва в статията:
"Разговора преразказаха двама от тях – Ангел Златков – студент IV курс в Историческия факултет на Софийския университет и Румен Стоев – петокурсник по право, също в СУ, в интервю за Нова телевизия тази сутрин. Акцията в петък бе израз на недоволството ни и на продължаващите 130 дни протести, обясни Румен Стоев."

22.10 2013 в 13:06

Коректоре, за разлика от Борисов, който умее да коригира поведението си след грешка, Миков е непоправим ГЬОНСУРАТ! Типично - по комунистически... Както беше казал вашия поет, "дори и да сгреши(Партията), тя пак е права!"... Да се чуди човек кое ви е в повече? Дали това, че идиотски сте непоправими или че сте непоправими идиоти?...

22.10 2013 в 10:58

Че то Миков може да наглее много повече! Като например изказването му за медиите. Няма нужда да ми преразказват какво е казал на студентите. АЗ ГО ЗНАМ, както и всеки нормален човек, чул някога Миков да говори.

22.10 2013 в 10:35

Не бе, Поля иска да каже, че работодателите от Позитано повече й обещават, а по-малко й плащат. Затова ще се мести във форума на друг новинарски сайт...

22.10 2013 в 10:30

На въпрос има ли власт зад официалната власт Миков отговорил: “Винаги има. Навсякъде има”.
ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ИМА МАТР'ИАЛ!!!
прав е- винаги има задкулисна власт, въпросът е докъде си позволява да се разпростира, а контрол върху това осъществяваме ние гражданите. Когато има демокрация, разбира се. Демокрацията свършва там, където задкулисната власт се е сляла напълно с официалната и липсва граждански контрол. Май натам отиваме отново? Така е, зашото има матр'иал. Този матр'иал, а не хора, които са на "контрапротест"(нещо като контрареволюция) такъв абсурд може да роди само КГБ! Този матр'иал, който фалшифицира протоколите на СИК, който гласува за пари, който се кланя на мутрите, за да му хвърлят парче салам, който решава съдебни дела и административни преписки срещу заплащане и според интересите на мафията...Не народ, а матри'ал(мърша)!!!

22.10 2013 в 10:19

МИ НЕ МУ ПУКА, РАЗБИРА СЕ! с такива избиратели, защо да му пука! с по едно кебапче, забравят, че са хора. А и той Миков не изтрезнява, така че за нищо не му пука, всъщност. На един алкохолик продал душата си на дявола, за какво да му пука? А тук в този форум явно има много, на които не им пука за самите тях, дано нямат деца и семейства- иначе- горките те! Който може да защитава такова нищожество от дъното на човешката измет, наистина не го е срам от нищо и не му пука за нищо. Вече много българи са се превърнали в това. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ??? НАРОДЕ!!!

22.10 2013 в 10:01

лявото защитава слабият десният защитава силният


ЛЯВОТО ЗАЩИТАВА СЛАБИЯТ


ДЯСНОТО ЗАЩИТАВА СИЛНИЯТ


ЦЕНТРИСТИТЕ ЗАЩИТАВАТ СЕБЕ СИ