Исканията на протеста: Предложенията на Димчо Джиговски и Кубрат Томов

Последна промяна на 01 март 2013 в 14:02 3711 7

Какво трябва да се промени след февруарските протести? Дискусия по този въпрос организира OFFNews. Предложенията ви очакваме на редакционната си поща offnews@offnews.bg Снимка: Михаил Георгиев, читател на OFFNews
Какво трябва да се промени след февруарските протести? Дискусия по този въпрос организира OFFNews. Предложенията ви очакваме на редакционната си поща offnews@offnews.bg Снимка: Михаил Георгиев, читател на OFFNews

OFFNews започна дискусия “Какви са исканията на протеста”. В нея ще търсим за мнение тези, които са ни известни като лидери на протестите, но дискусията е отворена и за всички, които имат своя визия за гражданското общество и участието му в процеса на вземане на решения. Ето мнението на инж. Димчо Джиговски и Кубрат Томов - инженер топлотехник по образование, издател на Кубрат Томов.

На редакционната ни поща offnews@offnews.bg всеки може да изпрати предложенията си.

 

Организаторите на протестните действия трябва много скоро да узреят за това, че те ще бъдат лидери на новото Движение за Единение и Възстановяване на България – ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

В противен случай други ще възседнат вълната на недоволството и те ще влязат в новия парламент и ще представят други идеи, а не техните... 

І. Най-актуалните въпроси за момента:

1. Смяна на изборния закон, за да влязат в управлението нови, чисти лица.

2. Спиране източването на средствата на хората и националните богатства, които отиват в чужди държави.

3. Подготовка за изборите, където трябва да се активизират разочарованите от досегашното управление и досега негласувалите. В резултат - вдигане на процента на избирателите и вкарване на максимален брой морални, неопетнени хора в Народното събрание, които да извършат желаните промени на конституцията, законите и подобряване живота на хората.

4. Възможност за гласуване по интернет, което би облекчило процедурата и би увеличило процента на гласувалите.

Защитата на гласа на всеки може да се гарантира, като се получи личен код за гласуване на желаещите да го направят така, както се пазарува в колективните сайтове или чрез получаване на такъв код с SМS. Ако се установи дублиране на ЕГН-та (гласуване по местоживеене и онлайн), гласът се анулира.

В електронното гласуване на избори и референдуми биха могли да участват всички, разполагащи с компютър - грамотните интелигентни хора, болните, възрастните хора, инвалидите, както и тези, които се намират далеч от мястото за гласуване по местоживеене.

 

II. След изборите:

  1. Обявяване за незаконни на всички сметки от монополистите и строга проверка на методиките за изчисляване.

  2. Промяна на конституцията - да се разгледа изработената преди 10 г. и предложена като практическа програма за развитие на България и света от известния учен-енциклопе­дист Кубрат Томов.

  3. Падане имунитета на народните представители, съдии, прокурори и т.н. Намаление на депутатските заплати на нивото на средните за страната, за да има стимул за увеличаване стандарта на обикновените хора.

  4. На всички народни избраници да се покажат досиетата за досегашната им дейност и да се направят такива за тяхната работа в Народното събрание с цел пълна прозрачност на взетите решения, търсене отговорност и отзоваване при неспазване на поетите обещания.

  5. Пълна ревизия на всички съдебни решения последните 10-20 години и виновните за допуснатите грешки да отидат в затвора.

  6. Цените на всички стоки трябва да бъдат само с 20% над себестойността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2013 в 14:14

Аз искам обявяване за незаконни на всички ценообразувания на фирмата "МЕРЦЕДЕС", които не са съобразени с възможностите на българите и свалянето на цената на колите до стойността на Форд на старо! Не може такъв монополист в продажбите на автомобили по целият свят, така да се подиграва с българският пазар!

02.03 2013 в 21:07

явно въобще нямате представа от ценообразуване

02.03 2013 в 20:55

Това май беше в Господари на ефира, но много от нещата не са верни, а него го познавам от 15 г. и добре знам, че не е измамник, а сериозен учен и мислетел. Явно не сте чели нищо негово, нито пък сте го гледали на екрана.
http://vbox7.com/play:3fccacb4f4

01.03 2013 в 20:28

Кофти пичове, кофти!

Финала е умопомрачващ.
"Цените на всички стоки трябва да бъдат само с 20% над себестойността"
Колко струва едно иновативно решение и как да се сложи 20% върху стойността на вложения интелектуален труд......
Ало комунизма си отиде, разправят че в БГ си отива и посткомунизма

01.03 2013 в 15:34

Това няма да го коментирам!
То бива, бива....... ама пък чак толкоз!
Бих помолил организаторите на дискусията от OFFNews да попреглеждат текстовете преди публикуването им - все пак трябва да има някакъв разум!

01.03 2013 в 15:06

Който прати - прати. Всички да гледат сеира на всички. Смятай че тая поредица е дъска за обявления, а то никоя медия не дава думата и на тия, и на ония. Повечето от другите предложения с нищо не превъзхождат това, освен че авторите им не са популярни като кукувици.

01.03 2013 в 14:27

Тоя Кубрат Томов не го ли вкараха в затвора най-после. Последния път го даваха как е измамил някакви хора с хиляди евра уж за операция. Моля не давайте гластност на такива лумпени. Смешно е.