Гугушева оттегли кандидатурата си за член на Конституционния съд

Последна промяна на 11 декември 2012 в 13:15 2097 2

Галя Гугушева. Снимка: СДС – пресцентър
Галя Гугушева. Снимка: СДС – пресцентър

Тази сутрин в деловодството на Парламента е депозирано писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което Галя Гугушева оттегля кандидатурата си за член на Конституционния съд, съобщиха от пресцентъра на СДС.

Гугушева е взела решение да оттегли кандидатурата си след официалното становище на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация.

Гугушева предприема тази стъпка, защото счита, че с "оттеглянето си ще допринесе за по-бързото разрешаване на създалата се институционална криза в страната, както и потушаване на създалото се медийно напрежение".

Основна тежест върху нейното решение имат "нарушението на Процедурните правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на съдия в Конституционния съд, приети от Народното събрание на 22.11.2012 год., както и  изразените безпочвени съмнения от страна на медиите въз основа на твърдения на лица със съмнителна репутация".

През последните две седмици бяхте свидетели как кандидатурата на един достоен специалист като Галя Гугушева беше омаскарена, обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Имаше компроматна война срещу нас и нашата кандидатка, категорични са от Раковска 134.

СДС няма да обсъжда издигането на нов кандидат за конституционен съдия,  докато няма промяна на "постмеханизма за подбор и номинация" на кандидати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2012 в 18:06

Аз истински малоумник ли съм, или напротив – малоумник истински съм аз.

Тест за проверка на умственото, психофизичното, парапсихлогичното, деменционалното, трансцеденталното и повсеместното малоумие на съвкупното природонаселение и неговите широки простонародни маси във връзка със случая „ Венета Марковска „.

Моля прочетете твърденията по-долу и подчертайте с кръгче, квадратче или някоя друга геометрична или пък семиотична фигура онези от тях, които смятате за верни. Ако не знаете кои твърдения са верни, задраскайте ги с кръстче, квадратче, или друга геометричнd или семиотична фигура.
Вижте отговорите в края на теста за да разберете равнището, дълбочината, размера, произхода и обхвата на вашето малоумие, както и последиците от него.

Първи въпрос : - Парламентарната група на ГЕРБ предложи Венета Марковска за конституционен съдия, а депутатите на БСП и ДПС подкрепиха това предложение защото :

1. Искра Фидосова е независим и обаятелен политик, способен да взема самостоятелни решения без знанието и одобрението на Бойко Борисов.
2. От ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепиха Марковска без користни уговорки, защото се обединиха в името на националните интереси.
3. Нито депутатите предложили Марковска за конституционен съдия, нито Искра Фидосова не са подозирали, че тя е забъркана в скритни далавери и обвързаности.

Втори въпрос : - Бойко Борисов намекна на съдия Венета Марковска да се откаже от мерака си за конституционен съдия не защото го заплашиха с допълнителен доклад за България от Европейска Комисия, а защото :

1. Е образован и почтен човек, който нищичко не е знаелза потайните обвързаности на Марковска.
2. Защото е образован и почтен премиер, който по никакъв начин не е искал да пробута свой човек в конституционния съд.
3. Защото е образован и почтен човек с чисто минало, който въобще не се страхува, че срещу него може да бъде повдигнато прокурорски разследване по различни поводи / охранителната дейност в миналото, фабрика за производство на цигари-менте в съдружие с Румен Николов- Пашата, съмнителни връзки със сръбски мафиоти, убийството на Тодор Димов - Чакъра, случаят Мишо Бирата и внезапната му смърт, случаят с Мирослава и тайнственото самоубийство на похитителя й/
4. Защото Бойко Борисов е образован и почтен човек, който не държи Конституционния съд да гласува за избирането на безопасен и безобиден прокурор, а напротив – държи новият прокурор да бъде силен, волеви и готов да разследва дори премиера, ако законът го задължи

Трети въпрос : - Около случая с Венета Марковска се вдигна такъв голям шум не заради Европейската комисия, а защото :

1. Защото Марковска е изключение, иначе Бойко Борисов назначава на ръководни длъжности само образовани, умни и почтени хора с истински дипломи.
2. Защото в България има съвестни, независими и почтени журналисти, които повлияха върху общественото мнение.
3. Защото в България има осъзнато и просветено обществено мнение.

Четвърти въпрос : Прокурорът Борис Велчев отначало не спомена нищо за разследването на свързания с Венета Марковска Георги Георгиев, а пък след това изведнъж оповести за това разследване не за да спаси положението и за да угоди на Бойко Борисов, а защото :

1. Ми просто защото първо е забравил, а пък след това си е припомнил, човекът.
2. Преценил е, че така е по-добре за националните интереси.

Отговори на теста :
- Ако сте заградили който и да е отговор с каквато и да било геометрична или семиотична фигура, то вие не сте истински малоумник, а напротив, малуомник истински сте вие. Би било добре, ако се опитате да се образовате, а също да четете повече и да мислите по-добре.

- Ако сте заградили половината отговори с каквато и да било геометрична фигура не е достатъчно само да четете, да се образовате и да мислите повече. Ще трябва и да се лекувате.


- Ако сте заградили или задраскали повече от половината отговори, то не е нужно да мислите, защото не можете. И не е необходимо и да се лекувате, защото никакво лечение няма да ви помогне.

- Ако сте заградили всички отговори с кръстче, квадратче, или някоя друг семиотична фигура, то вие сте Искра Фидосова, а това е неспасяемо.

- Ако не знаете какво е семиотична фигура, то вие сте или Цветан Цветанов, или Бойко Борисов, а това е непоправимо.

- Ако не сте заградили и ако не сте задраскали нито един отговор , то вие ще се досетите какво означават думите на Румен Петков, бивш министър на БСП, казани по повод Венета Марковска :
…"Няма министър, който да не се е докоснал до нея и тя като административен съдия да не му е решавала проблемите".

Иво Беров

11.12 2012 в 13:42

Този май се оказа по-глупав даже от Цецо Физкултурата. Не мога да разбера обаче защо си мисли, че всички останали хора са по-глупави даже и от него.