Два киберножа тръгват у нас до края на годината

Последна промяна на 04 април 2012 в 14:02 12324 3

Лечение с кибернож.
Съвсем скоро хората с онкологични заболявания у нас ще имат достъп до един от най-съвременните методи за лечение - кибернож. До края на годината българските пациенти ще разполагат с два от модерните апарати. Единият ще бъде осигурен от частната болница "Токуда", а другият - от университетската клиника "Св. Иван Рилски". И двете лечебни заведения се намират в София. Киберножът се използва за лечение на тумори в областта на мозъка, гръбначния стълб, шията, органите в коремната област като черния дроб и панкреаса. С него се извършват много прецизни и щадящи операции, които отстраняват заболелите тъкани, без да нараняват останалите. Първата възможност за лечение с кибернож ще предостави "Токуда" от 1 май тази година. Клиниката вече сключи договор с турската верига болници "Ачибадем", където ще се пращат и българските пациенти. Диагностиката и транспортът до Турция ще бъдат организирани от "Токуда". Модерното лечение обаче ще се заплаща от пациентите. В момента цената в Ачибадем е около 11 хиляди евро. Сумата за българските пациенти ще бъде по-ниска, тъй като ще има отстъпка за тях. Надяваме се скоро то да се поеме от здравната каса, обясниха от "Токуда". Частната болница ще направи постъпки това да стане още през тази година. Вторият кибернож ще се намира в държавната университетска болница "Св. Иван Рилски" . Той ще бъде последно поколение и ще започне да работи от 1 септември тази година, каза директорът на лечебното заведение д-р Дечо Дечев. Цената там ще бъде около 6500-7000 евро. Ако здравната каса поеме лечението обаче, то ще стане безплатно за пациентите.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.10 2013 в 09:32

Присъединявам е към питането на г-жа Константинова.Вече е октомври 2013 г.Много се надявам
операциите с кибернож да се осъществяват и тук,в България, защото има страшно много болни хора.
Дъщеря ми е една от тях.

03.02 2013 в 19:49

Публикацията за киберножа е от 04.04.2012г. в която се казва, че до края на 2012г ще тръгнат у нас в две болници. Сега сме 02.2013 още не са въведени. Има ли някакви надежди или не?

23.01 2013 в 13:41

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,ИМАМ РЕЦЕДИВ НА ДЕСНИЯ БЯЛ ДРОБ В ГОРНАТА СТРАНА ВЪНШНО ТУМОРУТ ПРЕДИ ЧЕТЕРИ МЕСЕЦА ОТ КОГАТО Е СКЕНЕРА БЕ 20мм ИМАХ И ДРУГ ТУМОР НА БЪБРЕКА КОИТО Е ПРЕМАХНАТ КАТО СЕ ОТСТРАНИ ЛЕВИЯ БЪБРЕК НА 20 НОЕМВРИ 2012И ВСИЧКО Е НОРМАЛНО СЕГА ИДВА РЕД НА БЕЛИЯ ДРОБ ПРЕДНАТА ОПЕРАЦИЯ НА ДРОБА Е РЕЗЕКЦИЯ ТУМОРА Е НА СЪЩОТО МЯСТО ТУМОРА Е ФИБРО САРКОМ КАЖЕТЕ МИ ДАЛИ С КИБЕР НОЖ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ И КАК ДА ДЕИСТВАМ И КЪМ КОИ ДА СЕ ОБЪРНА