Брюксел подарява 2 млн. на чалгата

Последна промяна на 15 януари 2013 в 09:41 20278 42

СНИМКА: БГНЕС
СНИМКА: БГНЕС

Брюксел одобри проект на стойност близо 2 милиона лева, с които да се финансира развитието на българската чалга.

Това става чрез безвъзмездна помощ по програма "Конкурентноспособност", става ясно от Информационната система за изпълнение и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България. Там се вижда, че няколко български продуцеднтски къщи, работещи с телевизии, са спечелили европроекти. Сред тях са тези на Иван и Андрей, Магърдич Халваджиян, Димитър Митовски. Най-високо оценен обаче  е проектът на Митко Пайнера (Митко Димитров) - 3,2 млн. лева, от които Брюксел отпуска 1,9 милиона лева. 

Неговата фирма "Пайнер медия" ще получи пари за нова техника и оборудване, за да може да засили позициите си на вътрешния пазар. "Чрез повишаване качеството на предлагания продукт „Пайнер Медиа” ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика", е записано в мотивите на проекта.

Крайната дата на проекта е 23 април 2013 г.

Телевизия "Планета" е собственост на продуцентската компания "Пайнер", работеща главно с чалга изпълнители. Години наред телевизията беше сред най-гледаните, като стигаше до 5-а позиция по рейтинг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2013 в 00:31

Цигания до шия!!!
То не е луд този,дето яде зелника,а този,дето му го дава!!!
Срам ме е, да кажа, че съм българка,на фона на случващото се в страната
Хората да не се чудят,как да свързват двата края, защото те поддържат тази пошлост,тази гнила паплач!!!!
Такова шоу нема по света..Толкова пари,за нещо толкова долнопробно!!!

18.01 2013 в 14:10

Това е истината. Парите се дават от европейски фондове, но се разпределят от съответните министерства - в случая с фонда "конкурентноспособност", от Министерството на Икономиката. От Европейската комисия дори съобщиха това официално. Явно на доста хора не им стиска да посочат отговорните- министъра на икономиката и неговия началник Бойко Борисов

17.01 2013 в 19:58

Смешно е това, реване, хора. Нали тъкмо в чалгата се появи изразът "и ловец съм, и рибар съм - на закона..." Ами тъкмо това прозрение е моделът на днешната ни държава, ама никой от днешните интелектуалци дето сега реват кански, не го описа по-точно, даже опитаха да го пресъздават в художествена форма с лъскава опаковка.

17.01 2013 в 18:56

оф божеееее.. България се нуждае от толкова мн неща, а те точно за чалгата пари ще дават.. за костюми на "певиците" ..оо извинете забравих, че те ходят голи.. може би за затъпяваща безсмислена музика?!

17.01 2013 в 16:38

На тея хора дето са завършили "Класически студии, Лингвистика, Култуология, Изкуствознание, Антропология, Социология, Политически науки" какъв точно им е продукта и за какво да им се дадат тея пари?

16.01 2013 в 23:14

Точно пък да се разкрият работни места и да се увеличат заплатите едва ли !! Ако е щял да увеличава заплатите що не го е направил до сега ? Та нали и сега си ги има Милионите едва ли ще чака финансиране от Европа за да го направи. Ясно е - ще направят някякви промени за 100 хиляди лева - типично по български ще го изкарат че е струвало 1-2 милиона и сами се сещате какво ще стане с излишъка от 1-2 милиона , едва ли ще идат за заплати .

16.01 2013 в 22:16

Това е напълно закономерно, имайки в предвид, че България е единствената страна договорила при влизането си в ЕС 0 (нула) евро за наука. Приоритетите са други, а главния преговарящ се прави за чиста вода ненапита.

16.01 2013 в 03:01

Ей аман от тая световна конспирация! Най-консуматорското общество е в Щатите, така че те на себе си са го направили тва последното, ако е вярно. Но и да е, закъснял е човекът дпрез 47-ма да заразява вече отровеното и да възкресява избитото, за да го поквари. В бившия съветски блок, с характеристиките на концлагер, тези проповеди не проникнаха, защото там отдавна цареше безчовечността и човешкият живот не струваше нищо. Доносничеството и животинският страх са запазена марка на другаря Сталин, а той е доста отпреди 47-ма.
Прегръщането на западният начин на живот с цялата му пошлост и консуматорски идеи стана възможно единствено и само като отрицание на ада, в който комунистическите страни живееха. Те замениха един ад с друг, по-привлекателно изглеждащ, и привидно по-свободен, всъщност далеч по-свободен.
Така че не съм съгласна, че хамериканците са кроили нещо такова баш срещу нас, щото сами са паднали в този гроб, дето са копали - пак казвам, ако изобщо са. По-скоро заговорът е срещу човечеството за изтриване на нравствените му ценности. а не срещу комунистическите страни.
Ако има нещо, за което Западът да бъде директно обвинен от преиода на Студената война, това е БЕЗДЕЙСТВИЕТО при новините за чудовищен геноцид и потъпкване на вспкакви човешки права в така наречения социалистически лагер.
Да си припомним, че в Източна Германия отварят наново концлагерите, този път за дисиденти, докато за Западна такова нещо просто няма. И така нататък, в останалите страни. Малко се пише и малко се знае у нас за това, именно щото е къде по-забавно да се пише, говори и слуша чалга!

16.01 2013 в 02:48

Прав си, ето я извадката от следващата статия:

"Що се отнася до избора на конкретния проект, той е отговорност на управляващия орган в България, който е под ръководството на Министерството на икономиката. "

И това се отнася до всички коментари надолу, дето обвиняват Европа в преднамерено опростачаване на нацията. Братя, каквото сами си направим, друг не може да ни го стори!

15.01 2013 в 20:52

Но го направиха /по-скоро правят/ за цялата планета...