Борисов отговори на писмото на Самуил

OFFNews 05 септември 2013 в 15:13 34580 123

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на отвореното писмо на Самуил Петканов, основател на nenovinite.com и активист на протестите и Протестната мрежа.

Публикуваме позицията на Борисов без съкращения и редакторска намеса:

Много внимателно вникнах в написаното от вас. Искам да знаете, че съм абсолютно съгласен, че подобни хора и действия не помагат на демокрацията. Именно затова изпратих Цветанов да ги помоли да не пипат загражденията и да обясни, че полицията е на всички българи и трябва да се държим максимално мирно и в рамките на закона.

Ще се постарая занапред да не се допускат подобни ситуации. Но нека да кажа, че вече след осемдесет дни много от протестиращите са изнервени от безпардонното и брутално отношение към тях. 

Част от протестиращите са наши симпатизанти, но е и абсолютно разбираемо, че има такива, които са на Реформаторския блок, има такива, които изобщо са против която и да е власт. Всички са заедно и имат право да протестират и всеки да изразява своята позиция по законов начин.

Надявам се, че и ние, и колегите от Реформаторския блок ще забравим за момент личната неприязън, враждите или неодобрение на определени личности от нашите формации и ще се концентрираме върху единствената важна за България цел – свалянето на тази неестествена коалиция между БСП, ДПС и „Атака“. След това народът е този, който ще определи мястото на всяка една формация в обществено-политическия живот.

Благодаря за мнението. Подобни писма играят много важна роля и за реформирането на самия ГЕРБ.

Поздрави,

Бойко Борисов

 

Допълнение от Самуил Петканов, разпространено от Антиправителствената информационна служба Noresharski.com: 

"Искам единствено да използвам публикацията, за да отправя апел към симпатизантите на ГЕРБ, Реформаторския блок, Глас народен, на хората от други партии, на хората без партийни пристрастия, но искащи оставката – нека бъдем прями един към друг, за да може да се спогаждаме. Няма как да постигнем единение, ако не адресираме проблемите и разочарованията си и не водим диалог. Нека да покажем на онези, чиято цел е да има напрежение между нас, че може да се обединим за една нормална България. Нека бъдем за пример на всички наши сънародници, дори и тези, които подкрепят правителството. Нека покажем, че безкористно и без задни мисли можем да бъдем рамо до рамо както досега – вече 85 дни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!