Борисов хвърли бомба: Доган ми готвеше атентат

Последна промяна на 21 февруари 2013 в 13:28 12729 20

Бойко Борисов говори от трибуната на Народното събрание, след като парламентът е приел оставката на кабинета му. Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган е подготвял атентат срещу Бойко Борисов, каза премиерът и взриви парламентарната трибуна секунди, след като депутатите приеха оставката на кабинета му.

Тя бе приета с 209 "за" от гласувалите 215 депутати. "Против" бяха петима, един се въздържа.

След гласуването Борисов излезе на трибуната и заяви:

"Досега съм си мълчал, но моля в дните, които остават на парламента, да направите комисия, да се види документ на директор на разузнаването, материал от партньорска централа, в която се уведомява, че се подготвя атентат към мен.

Вие минахте границите и искам да знаят хората.

Там се казва, че заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност и поръчител е Ахмед Доган.

Да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал. Страшни са тези, които ме поръчват. И са много страшни.

Никой не смееше да ги хваща и да ги екстрадира. Определете една комисия и прочетете.

Г-н Местан, моля ви, излъчете вие комисия и проверете автентичността на този документ".

"Благодаря на всички, които са ни подкрепяли и които не са ни подкрепяли. Моля да запазим реда в държавата в последните месеци - каза на финал Борисов, който слезе от трибуната с репликата "Няма да ви слушам" и излезе от залата.

Тогава на трибуната застана Христо Бисеров от ДПС и призова депутатите да поискат от вътрешния министър да разсекрети папката "Лале", "за да се види как представител на подземния свят казва "Бойко взе парите" (папката "Лале" съдържа информация за Сретен Йосич).

След него на трибуната изскочи лидерът на ДПС Лютви Местан, който обяви, че казаното от Борисов е "сценарий за обслужване на политически цели", "активно мероприятие" и нарече Доган "архитектът на етническия мир".

"Ние в ДПС знаем, че последният пристан на едно отиващо си управление е етническият мир. Но ние имаме граждански зрели гласоподаватели, които няма да ви го осигурят", заяви лидерът на ДПС и допълни: "Ако беше истина, информацията да беше огласена и да беше извършена проверка".

Той призова за реакция и президента Росен Плевнелиев.

По-късно днес Бойко Борисов бе цитиран от агенция "Фокус" със следното изказване:

"Преди 15-ина дни новият началник на разузнаването ме запозна с документ, който съдържа информация за заплахите, отправени към мен. По времето, когато сигналът е получен в разузнаването, към Националната служба за охрана (НСО) е предаден сигнал, че има заплахи, но на НСО не е предоставена втората част от информацията, където става въпрос за поръчители. Едва преди 15 дни успях да се запозная с тази част на материала и сега я огласих, защото правителството вече е в оставка. Затова не случайно предложих на Лютви Местан да отиде лично да го прочете и да се запознае със съдържанието на информацията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2013 в 19:12

Това, че Доган уж е поръчвал атентат, си е чиста дезинформация, която цели да засили параноята на Бойко Борисов. И заедно с това и да се решат няколко други задачи. Примерно, да отслабят ДПС и да надуят балона Касим Дал.

21.02 2013 в 17:33

Па те затова бяха създадени от др. Луканов. Принципът "разделяй и владей" е доказано ефективен.
Участват и в правителството на ГЕРБ - Веждичката и Миро Мършата.

21.02 2013 в 17:26

Бе то като във вица за компютрите и компотите...
Ето какво чух:
"В живота на Боко наистина имаше няколко черни седмици, когато беше обезумял от страх и даже спря да ходи на работа - Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам, беше дал интифа, че ще го трепе.
Боко, който тогава играеше главен секретар, беше взел едни три милиона долара, за да организира бягството на Йоца от ареста, преди да са го екстрадирали в Сърбия. Само че работата не стана, което можеше да се очаква от организатор като Боко и помощник по оперативната работа като Цецо, за капак Боко забрави да върне парите - така де, Йоца отива в сръбския затвор.
Накъсо - Боко се скри под полата на кака Цеца, тя се обади тук-там и на Йоца му се каза, че като добър евреин не бива да пречи на проекта на чичко Сорос. Йоца се съгласи и Боко излезе от нелегалност."
Чух го в градския транспорт, но беше голяма блъсканица и не видях кой го разправя.

21.02 2013 в 17:26

Случайно някой да си спомня когато б.б. бе главен секретар на МВР колко показни убиства
станаха и как се отзоваваше на секундата на местопрестъплението .Да ви говори нещо това?

21.02 2013 в 16:31

Другарю Лапар, я по сериозни. Ти искали да убиват Батко, ти му бройш хората. Аз пък имам информация че Бин Ладин се гласял и подготвял да го обреже и по този начин да го обвърже със себе си. Ама добре беше хамериканците очушкаха тоя гад и то с логистичната помощ на Батко и сега Батко пак си е цял.

21.02 2013 в 15:57

Да, ама, не се ли прибере и заграбеното сребро (че и злато в евро и долари) пиши и новите бегали, щото тоя свят се управлява от чичко-парично, а не от ентусиасти. Жалко е, но е вярно.

21.02 2013 в 15:38

Най-безкръвният път, след така завихрената Лумпенизация е ЛУСТРАЦИЯ!!!
Нито БСП, нито ДПС, нито ДСБ, нито СДС, нито НДСВ, нито ГЕРБ, нито Атака имат място в следващия парламент с генералите си, полковниците си и целият си офицерски състав на ДС и на ВКР, както и с корифеите, менторите и първенците на ЦК на БКП, в едно с прокажените им и осребрени доносници!!!
Настана ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО в политическата история на България, а не в етническия й, социален или икономически живот - ако не се борите за Лустрация, ще участвате в циклична и престъпна Лумпениaда, нещо с което Аз съм ПРОТИВ!!!
Не на Лумпениaдата, ИСКАМЕ ЛУСТРАЦИЯ!!!

21.02 2013 в 15:26

Нов астероид си пробива път през слънчевата система и се опитва да нацели Б.Борисов, бащицата наш.
Моля НАСА да се самосезира и да вземе мерки!

21.02 2013 в 14:57

Странно доста години повтаряше че той е наи добрият политик в българия,врагове на думи.

21.02 2013 в 14:21

Ето в момента Местан-Ефенди защитава "архитектът на българския етнически модел" /цитат/ на пресконференция. По-младите да не пропускат темичката за размисъл: няма правителство, след 10 ноември, в което ДПС да не са управлявали или да не са били "балансьор".