Арестуваха Николай Колев-Босия

20 ноември 2012 в 14:03 10684 28

Арестът на Николай Колев - Босия. Снимка: Агенция София прес
Арестът на Николай Колев - Босия. Снимка: Агенция София прес

Николай Колев-Босия бе арестуван пред сградата на парламента.

Над 40 полицаи бяха разположени около сградата на Народно събрание във вторник заради обявената акция от Босия да хвърли развалени домати по парламента, съобщава агенция „София прес“. Босия искал да протестира срещу ситуацията в държавата.

Полицията била в готовност, след като той обявил преди дни акцията си публично.  

Обясненията на Босия

„Преди време някой хвърли по Съдебната палата доматено пюре. Не одобрявам това по две причини. Първата е, че го направи през нощта и си закри лицето, за да не го познаят. Втората причина е, че не обяви причината за хвърлянето на пюрето. Аз ще направя това през светлата част на деня, след като оповестя българските граждани относно причините за моите действия“, обяви Босия в писмо до президента, премиера, Висшия съдебен съвет и българските граждани.

В писмото си Николай Колев откровено заявява намеренията си: На 20 ноември ще закупя от пазара 6 развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч. ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата, протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила.

Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси. Четвъртият домат ще бъде хвърлен от мен срещу съдебната палата. За моите съотечественици не е необходимо да обяснявам защо.Петият и шестият домат ще хвърля по БНТ и БНР поради това, че с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти.

Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога“.

Вървете по дяволите!

Писмото му завършва с думите: „Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието. Вървете по дяволите!“.

Във вторник, след като Босия с кутия домати приближи парламента, бе обграден от униформени.

Колев успя да хвърли само един домат.  Задържан е за 24 часа в столичното Първо РУП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!