Задържаха бившия футболист, причинил ужасяващата катастрофа с две прегазени млади жени в София

Александра Маркарян 06 юли 2022 в 13:16 9664 8

джигит

Снимка Инстаграм

Георги Семерджиев

Бившият футболист Георги Семерджиев, когото полицията издирваше във връзка с ужасяващата катастрофа, при която бяха прегазени две млади жени - на 22 и 26 г., в София късно снощи, е задържан, потвърдиха от МВР.

Името му оповести днес пред медии Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба, която поема разследването.

Катастрофата става около 23 ч. на 5 юли на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски". Мощен черен "Ауди Q7" с фалшив немски номер профучава през червения светофар от НДК по посока "Черни връх". Причината? Гонка с мотор, който обаче спира на светофара. Джипът убиец връхлита таксиметров автомобил, след това помита двете момичета пешеходки, които са тротоара пред входа на метростанция "Европейски съюз" и те умират на място, разбива се в асансьора, водещ към метростанцията. Чува се взрив. Колата се пръсва на две. Едната част се влачи 30 метра. Почти няма спирачен път. Шофьорът и жена изскачат от остатъците от аудито. Камери записват как избягват.

52-годишният шофьор на удареното такси е пострадал, но не тежко и е отказал да бъде приет в болница.

Семерджиев е открит в ранните следобедни часове днес в дома на родителите му, където той не е регистриран. Бил е в "не особено адекватно състояние", по думите на Тодоров, който участва в брифинг към 15 ч. Задържането е станало при спецакция на СДВР и отряд "Кобра", а включването му бе обяснено с опасението, че мъжът може да е въоръжен и да окаже съпротива. Тодоров отклони въпроса дали действително е бил с оглед воденото разследване.

На какво се е дължало "не особено адекватното" му състояние също не може да се каже, защото още не са взети проби за алкохол и наркотици. Причината: чакат се адвокатите му за извършването на претърсването на апартамента. Това трябва да се случи в присъствието на задържания, за да не предявят впоследствие защитниците му претенции, че нещо е било променено.

До 20 часа мъжът все още не беше изведен от жилището в блока в София.

Адресът, на който е задържан Георги Семерджиев. Снимка: БГНЕС/Спасияна Сергиева

Часове преди смъртоносната катастрофа срещу същия шофьор е имало два сигнала за "наглото" му шофиране. Сигналът обаче не е официално заведен - просто свидетели на шофирането на мъжа са написали във Фейсбук група останалите да внимават. Единият е от Околовръстния път на столицата, вторият - от автомагистрала "Тракия".

Шофьорът на "Ауди"-то е криминално проявен с над 50 наказателни постановления. Шофирал е без книжка - отнели му я на 11 юни, защото карал кола дрогиран. Задържан е от ГДБОП за черно тото през 2010 г. Задържан е за разпространение на наркотици.

Въпреки чуждия номер колата е регистрирана в България на фирма. В остатъците от джипа са открити две сини лампи и полицейска стоп палка.

"За мен този човек няма място в обществото и трябва да бъде задържан по най-бързия начин", каза Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна полиция". Защо досега не е задържан и защо агресивните шофьори по българските пътища често остават безнаказани? "В цяла Европа има проблем с подобен тип системни нарушители, употребили алкохол, но липсва у нас единна национална политика, а ние имаме едни институции, които не си вършат работата. Днеска ще е тука, утре на по-горното кръстовище", каза пътният експерт Диана Русинова. От своя страна Ясен Тодоров призовава от лобното място на двете момичета законодателят да вземе бързи и адекватни мерки за предотвратяване на подобни ужасяващи инциденти.

Братът на Семерджиев бе открит от Нова тв. Божидар казва, че няма връзка с Георги от вчера следобед. С майка му и баща му се притеснявали дали Георги е добре. 

Божидар видял с очите си телата на убитите. Когато разбрал за случилото се, отишъл на място. Как е разбрал не уточнява.

"За загиналите хора много се извинявам. Такова нещо брат ми да направи по принцип не съм очаквал. Знам го какъв човек е, знам че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен и не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е, никога не е претърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак има загинали. И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости - и ето какъв е крайният резултат”, казва братът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

8

случайно прочетох

07.07 2022 в 15:04

"Часове преди смъртоносната катастрофа срещу същия шофьор е имало два сигнала за "наглото" му шофиране. Сигналът обаче не е официално заведен - просто свидетели на шофирането на мъжа са написали във Фейсбук група останалите да внимават. Единият е от Околовръстния път на столицата, вторият - от автомагистрала "Тракия"."

Ако вместо във фб са пуснали сигнал в институция (не знам коя), може би децата щяха да са живи.

Предлагам да се открие телефон с вайбър, на който да се пращат сигнали за джигити по пътищата.

1687

7

Пенчо Прикарчин

06.07 2022 в 20:56

И пак ще кажа както всеки ден по иляда пъти - тва селяндурите са напаст по-голяма от циганите и паразитите взети заедно! Да ме прощават готините цигани!

1687

6

Пенчо Прикарчин

06.07 2022 в 20:54

Мана му деева сменшник татуиран прозд дтепм!

-240

5

редовно четящ

06.07 2022 в 19:32

Явно това нещо има адвокати, платени от наркомафията. За съжаление нашите съдилища не осъждат адекватно такива убийци. С такъв гешефтар начело на прокуратурата престъпният свят няма грижи. Както каза онази м@ймуна - не пипайте организираната престъпност.

2073

4

Johnny B Goode

06.07 2022 в 17:19

Всичко започна с онази руска свиня Ставийски, който пиян уби човек и осакати друг до живот, и който получи условна присъда за това.
След като има прецедент, всяка мутра с право реши, че може да убива с колата безнаказано.
Сега трябва обратен прецедент - няколко такива да бъдат осъдени на доживотен без право на замяна.

6386

3

Zlatko

06.07 2022 в 15:32

Няма контрол, това е!
Стигнахме до там, че множество шофьори нямат страх и не ги интересуват правилата, защото няма кой да ги контролира.
На всяко кръстовище има такива, които не трябва да се глобяват, а да ги сваляш от колата, взимаш им ключа и да им посочваш най-близката автобусна спирка.
Пак ще кажа, глобите не са ниски, липсва конрол!