Властите издирват 15 души след взрива

Ивайло Анев 02 октомври 2014 в 09:34 4577 2

Снимка IMPACT PRESS GROUP/Петър Петров

15 души са в неизвестност след взрива в цеха за обезвреждане на боеприпаси край Горни Лом. В момента на взрива на място е имало 12 работници и трима души от ръководството на цеха. Сред тях е бил изпълнителният директор на завода Емил Митков, който е син на собственика на фирмата, стопанисваща завода Видекс" АД.

Както OFFNews съобщи късно снощи, вероятно 15 са жертвите при експлозията.

„Наясно сме колко са били хората, но не можем да съобщим официална информация преди тя да бъде установена и потвърдена по съответния ред”, коментира и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„В 17:05 часа е получен сигналът, малко преди 17:00 часа е първият взрив. Около 18:00 часа влизат наши служители, без да е съгласувано с нас. Това е било твърде опасно, колегите като хора ги разбирам, но като ръководител имам определени резерви. Те са се изтеглили и е създадена организация за отцепване на района”, разказа Лазаров и също потвърди, че „няма данни за признаци на живот”.

По думите му, след като изтекат 24 часа от последния взрив, избухнал малко след 21:00 часа снощи, на мястото първо ще влезе техника на Министерството на отбраната. „Ние все пак отговаряме и за живота на нашите служители”, подчерта Светлозар Лазаров.

Той увери, че още от първите часове след взривовете е създадена организация и на място има психолози, които да говорят с близките на хората, които са били в завода.

„Опасност за населеното място няма. Не така обаче стои ситуацията на терен – там все още има опасност от вторични взривове. Релефът на местността и начинът, по който е построен заводът, не създават опасност за населението”, увери още веднъж директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Николай Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!