Тяло на делфин изплува край Варна

OFFNews 07 юли 2018 в 17:18 6092 1

Тяло на делфин изплува край Варна

Тяло на мъртъв делфин изплува край Варна. За това съобщи нашият читател Иван Трухчев, който изпрати и снимка. По обясненията му това е поредният подобен случай в морската столица. По думите му властите са били уведомени още снощи от спасители на близкия плаж, но реакция до момента няма. Самият той се е обадил на спешния телефон 112, но четири часа по-късно няма реакция.

"за съжаление се превръща в традиция всяко лято морето да изхвърля трупове на най-свободните и интелигентни морски същества. Логично е да се запитам дали рибарските даляни малко по-навъттре в морето не са причината? И дали съвсем преднамерено трупът на бедното животно не е бил умишлено изхвърлен?", коментира Трухчев.

Той пояснава, че тялото е открито около 20-30 метра от трета буна, "където малки деца междувременно се къпят и крещят от радост при срещата си с морето":

Според спасителите на близкия плаж сигнал е бил подаден още снощи?! Питам се дали институциите си вършат работата. Питам се защо няма информация в такива ситуации на кого да се обадим? Питам се защо след като лично подадох сигнал на 112 преди повече от 4 часа все още никой не си е мръднал пръста...

Така ли Варна и кмета Портних привличат туристи?! Така ли демонстрираме успехи с нашето прословуто Европредседателство?!

Все въпроси без отговор. Аз лично се чувствам засрамен.

Трухчев каза, че е успял да се свърже с РИОСВ - Варна, откъдето му пояснили, че има подаден сигнал към община Варна, но фирмата, която е отговорна за изнасянето на труповете не работела през уикенда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

07.07 2018 в 19:03

...стига с тия делфини...оставили са ги да се размножават като китайците...вече не са застрашен вид,а колкото до интелигентността,положението е спорно(ако за интелигентен смятаме човека направил снимките и вдигнал целия шум,то те може би наистина са интелигентни)....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки