Техническият надзор откри повреда в кабинката, от която падна дете

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 20:33 11979 27

Снимка skivitosha.com

При проверка на кабинка №111 от въжена линия „Симеоново“, осъществена на 24 и 25 януари, инспекторите от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) установиха частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм.

Това се посочва в съобщение, разпространено от пресцентъра на ДАМТН.

Поради конструктивни особености на кабинката, контакт „затворени врати“ не е отчел ненапълно затворената врата на съоръжението. Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни след като бъде предоставена допълнително изисканата техническа документация на съоръжението от завода производител в Австрия и приключването на назначената техническа експертиза на кабинка 111, посочват от ДАМТН.

Днес инспекторите от Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“ са проверили 100 от общо 220 кабини и утре съоръжението ще работи само с проверените.

Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2016 в 09:13

представям си становището на производителя от австрия-"не помним, защото няма живи служители от времето, когато сме правили този модел" моралната отговорност за това е на зелените активисти, който не дават да се сменят съоръженията, понеже това било"строителство". ами строителство е -да, от време на време лифтовете или се сменят или се затварят- за справка, предходното добро дело на зелените- затворения лифт на копитото.догодина най-късно ще затворят и алеко.защото цеко ските не искал да плаща рекет на зелените. под рекет разбирайте процент от концесиите.

04.02 2016 в 09:05

на тези майсторите с моралните забележки към бащата не им пожелавам те да са с децата си на негово място, ако въобще имат деца, в което се съмнявам. когато се е качил в тази кабинка с двете си деца, той е подписал договор, в който стопанинът на лифта му гарантира, че вратата ще бъде заключена и няма да се отваря при натиск. този договор не е спазен, от което за човека и детето му са настъпили значителни неимуществени вреди. Просто и ясно- да си поемат отговорността. Поради излагането на опасност на живота на детето, налице е и наказателна отговорност. Тя се полага на физическите лица-контролни органи, собственици, вътрешен технически надзор. морала го оставете на семейството.който е пътувал с деца в кабинка знае, че там няма въжета, с които да ги вържеш за седалките и те стават прави от време на време, дори- о,боже, колко неморално, се опират на прозорците и вратите.(то няма къде другаде да се опрат)

28.01 2016 в 12:32

Ей, Аман от дървени философи! Много знаете какво е ставало в кабинката и какво са правили децата вътре! Ако се случи с вашите деца(а много се съмнявам изобщо да имате такива), тогава друго ще говорите!

27.01 2016 в 09:02

Изведнъж, в рамките на 12 часа, определени коментари се сдобиха с горе-долу равен брой минусчета, а други - с плюсчета.

Жалки сте.

Констатирана е НЕИЗПРАВНОСТ. Толкова.

26.01 2016 в 17:53


Добре де, ако утре същото това дете бръкне в контакта, за каква точно неизправност ще е виновен примерно НЕК?
Неслучайно деца не се допускат до самостоятелна експлоатация на никакви технически съоръжения. На съоръжения с повишена опастност - съвсем. Затова е и изискването за придружаване от възрастен - отговорността е негова.

26.01 2016 в 16:59

#22,
Прочетох коментара ви и под другата статия,който е толкова тенденциозен,колкото и този тук.След като има техническа неизправност,не разбирам каква вина точно търсите в бащата.. Или просто сте трол?

26.01 2016 в 15:59

И бащата има пряка отговорност за случилото се. Едно на ръка, че кабинката МОЖЕ да е била с повреда. Никога не е на сто % сигурно и опастност дебне от всякъде. Но я питайте бащата защо детето е било право и е стояло до вратата толкова близо, а вероятно и облегнато на нея? То не може просто ей така да изхвърчи от нея. Защо не е било седнало както трябва? Таткото, който не търси изобщо грешката в себе си да отговори тук, моля!

26.01 2016 в 15:00

Сега нападките на безмозъчните родители, които нападнаха родителя на детето даже и вината на малкия герои ще отпаднат.
Скъпи мой сънародници, бъдете градивни, в интернет явно вие деградирате и прехвърляте злобата си и некомпетентни мнения върху невинни. Прибързвате с заключенията и вземате грешна страна. Ако беше вашето дете, и всички ви казват че сте немърлив родител , какво ще правите.

Аз ви казвам че сте поредните хора с ооредната злоба, на страната на бизнеса вместо на човешкото.
За мен този тип хора са мъртви души, блуждаещи в интернет, агресивни срещу НЕВИННИ ХОРА дори и малки деца.

Здраве и късмет на всичи! Ще ни ттябва за да си пазим собствените деца от такива като вас безмозъчни зомбита.

Има стандарти и ако една кабинка не работи се затваря лифта, а НЕ РОДИТЕЛИТЕ И ИЗЕМВЯНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ МУ ПРАВА.

Който гроб копае ..... !

26.01 2016 в 13:46

поучително четиво!!! тук веднага изчезва същността. тя е, че дете е можело да загине. вместо това, мерим си онази работа, простотията, де. ако поне един се е возил на кабинков лифт в швейцария, германия, италия, австрия, ще е наясно... с всички сили и шутове не можеш да им отвориш вратата в движение!!! тукашните отпадъци никой не би пуснал в движение!!!

26.01 2016 в 12:21

"-10" вратите са за да не духа, бре :) Незнам какво са правили пътниците друже, но знам и че няма как да паднаеш от кабиката ако си седиш на пейката ..... всъщност незна какво трябва да правиш за да паднеш. Много бих искал, таткото да даде някакво правдоподобно обяснение, как точно се е отворила вратат и какво е правило детото до нея, това би позволило всички да се фокусираме в ненависта и гнева си към "Витоша ски" ( то те са като енергото - никой не ги харесва ), но на този етап, според мен (не ангажирам никого с това мнение овсен себе си ) бащата е най-виновния човек в ситуацията.

П.П менията са като дупетата :) всеки си има по едно, и тук е мястото да ги споделяме, не да се обиждаме. Пазете добрия тон дискутирайте, и се уважавайте взаимно, хубавия спор не е селска свада, нали сме интелигентни уж :)