Шест коли горяха за една нощ, пуснаха един от заподозрените

Александра Маркарян 30 декември 2011 в 10:24 2006 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Шест автомобила горяха за една нощ в страната.

Бургас осъмна с три запалени коли. Първият сигнал за горящо „Пежо“ 406 е получен 45 минути след полунощ. Автомобилът с бургаска регистрация е собственост на 44-годишен бургазлия и е бил паркиран на кръстовището на улиците „Шар планина“ и „Места“ в ж.к. „Братя Миладинови“, уточниха от полицията. От огъня са стопени акумулаторът, изолацията на кабели и алуминиевия капак на главата на двигателя. Около автомобила не са намерени останки от запалителна течност или други следи, които да водят към версията за умишлен палеж.

 Втори сигнал за запален автомобил в същия квартал е получен пет минути след първия инцидент. „Форд Фюжън“, с бургаска регистрация, е изгорял напълно, като огънят е засегнал частично и паркиран в съседство лек автомобил „Опел Вектра“. Пораженията по втория автомобил е обгоряла тапицерия на купето и багажното отделение.

Лека автомобил „Фолксваген“ горя два часа след полунощ във Враца. Полицаите установили, че огънят е пламнал след заливане с лекозапалима течност, вероятно бензин. Изгорели са предната броня, преден капак, преден десен калник и двигателя на автомобила.

Полицията в Перник задържа 22-годишен мъж, който е заподозрян за палеж в кв. „Църква“. Пожарът е пламнал около 3.30 часа. „Фолксваген“-ът е бил паркиран в лека постройка от полиетилен в двора на собственика й. Автомобилът е унищожен напълно. Направен е обиск в дома на задържания, като се изясняват взаимоотношенията му със собственика на „Голф“-а.

Полицията в Русе пък задържа друг заподозрян 56-годишен мъж, заради палеж на колата на негов съгражданин в русенското село Ряхово. Инцидентът е станал вчера около 19:27 часа. Според получения в полицията сигнал пожарът е бил потушен от хората, които живеели в близост. Според техните показания в близост до запаления автомобил са видели заподозрения, който избягал. На мястото на палежа са открити половинлитрова пластмасова бутилка с бензин и запалка.

Междувременно днес магистратите от Софийски градски съд потвърдиха мярката за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1700 лева на Радослав Стоянов, която му бе наложена от Софийският районен съд. Прокуратурата поиска постоянен арест за заподозрения за палежите на 17 декември в кв. „Захарна фабрика“ Стоянов. Съдът сметна, че няма опасност заподозреният да се извърши друго престъпление или да се укрие. По думите на съдията – не може да се задържи човек само, за да се уталожи общественото напрежение. Още повече, че има семейство и деца.

Пред съда 27-годишният Стоянов не отрече вината си и каза, че съжалява. Постъпката му била инцидентна.

Радослав беше третият задържан и освободен от ареста по подозрения за палежите на автомобили в София. Той беше арестуван въз основа на показанията на трима свидетели, физикохимична експертиза и самопризнанията на самия Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови