Полицай е ранен от свой колега при акция срещу крадци

OFFNews 22 ноември 2020 в 18:53 3886 0

Столичен полицай е бил ранен от свой колега със стоп патрон при акция по задържане на четирима мъже, уличени в извършване на взломна кражба. Инцидентът с простреляния служител на СДВР е станал късно снощи в столичния квартал “Иван Вазов“. 

Служителите на полицията са преследвали банда, която се занимава с извършване на жилищни обири. При опит за задържане на четиримата извършители, някои от тях са оказали съпротива. При преследването единият от полицаите е стрелял със стоп патрон, за да спре бягащ извършител, но е улучил един от колегите си, съобщава БНР.

Пострадалият полицай е закаран в болница “Пирогов“, където му е оказана първа помощ. Той вече е освободен за домашно лечение.

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на четиримата крадци за това, че на 22.11.2020 г., около 01,30 ч., в гр. София, ж.к. „Иван Вазов“, в съучастие с неустановено към момента лице, чрез използване на техническо средство са разбили патрон на входна врата на жилище и са отнели чужди движими вещи – бижута и парична сума от 400 лева, собственост на жена, която към момента на извършване на престъплението не се е намирала в жилището си. Сигнал до органите на реда са подали съседи на пострадалата.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, те са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всеки от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews