МВР: Очакваме рязко застудяване, ситуацията по пътищата ще е тежка

OFFNews 14 януари 2021 в 20:32 4286 0

Очакваме рязко застудяване на времето. Ще има валежи от дъжд и сняг, така че ситуацията ще стане тежка по пътищата, заяви на брифинг вътрешният министър Христо Терзийски.

200 машини обработват превантивно против заледяване пътищата в страната. "На места вали дъжд и ще обръща на сняг", каза шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Най-голяма опасност има в Стара планина, Рила и Родопите. Ограниченията за движението на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през Троянския проход все още са в сила, а проходът "Петрохан" остава затворен заради паднали клони и дървета на пътя. 

От МВР и АПИ призоваха да се пътува само при необходимост. 

Днес започна възстановяването на моста между Хаджидимово и село Блатска. В Блатска няма наводнени къщи, но има много земеделски ниви, които са залети от придошлата река.

Пътят между Хаджидимово и село Места е проходим, но само в едното платно.

Сутринта отвориха пътя Ахтопол-Резово, след като вчера отсечката бе затворена заради преливане при моста на река Велека.

Днес Върховна административна прокуратура сезира министъра на околната среда и водите, министъра на вътрешните работи и министъра на енергетиката да извършат незабавни проверки, чрез които да се установи дали е възможно незаконен добив на инертни материали (наносни отложения и строителни материали) от коритата на реките да са довели до разливите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews