Морето край Лозенец още забранено, откриха и малко ентерококи

OFFNews Последна промяна на 24 август 2015 в 11:48 6082 8

Снимка OFFNews

Водата, идваща от пречиствателната станция на Лозенец

Остава в сила забраната за къпане в морето край Централния плаж на Лозенец. Последните резултати от пробите, които бяха взети в петък, показват все още голямо завишение на вредни бактерии във водата. Тя започва да се изчиства, но все още не е в норма, уточняват от РЗИ.

Директорът на инспекцията в Бургас, Георги Паздеров, поясни, че на първи пост на плажа, където се влива водата, идваща и от пречиствателната станция, все още е високо съдържанието на ешерихия коли. При 500 единици в 100 милилитра вода допустима норма, най-голямото надвишение на плажа в Лозенец е 7 – 8 000 при последните проби, уточни д-р Паздеров.

На другите постове, показанията за ешерихия коли са добри, но има мининално привишение на ентерококи във водата. 

Резултатите от пробите, които бяха взети днес, се очаква да станат ясни в сряда. Необходими са две „добри“ проби, за да бъде разрешено отново къпането на плажа в Лозенец.

Нова проверка на РИОСВ – Бургас, Басейнова дирекция и община Царево предстои. На нея ще се търси евентуален друг източник на замърсяване, ще се направи още една инспекция и на пречиствателната станция в Лозенец. Към момента, експертите са категорични, че в този случай, става въпрос за изпускане на отпадъчни води от съоръжението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.08 2015 в 15:59

Ма*ка им и натовци, дойдоха и изпозасраха всичко. Де си Сидер Ага да ги прогониш. Само един ти ни остана не наакан. :(

25.08 2015 в 11:31

Все пак по нещо нашето море е на първо място и ни гърци ни турци ни италианци могат да ни се опрат!
Не сме горди, че това са некакви "коки"... ама сме на първо място!
Туристите се нарисат от кеф.
Елате на море в България. Ако не умрете от препиване с фалшив алкохол ще се насерете от кеф.

24.08 2015 в 15:11

ИСКАМЕ И ПАРАБЕНИ!!!

24.08 2015 в 14:08

лайна-лайна, ама лайна от гостите на бг "хотелиер"!

24.08 2015 в 14:05

Нърльовци, не две добри проби, за да пуснеш туристите във водата ! Ежеседмично добри проби са нужни, за да развиваш туризъм !
Почти всички градове на Швейцария са разположени около езера. Да сте чули те да изливат канализационните си води в тях ?

24.08 2015 в 13:58

Скромната по дължина, ала изключителн природно надарена брегова линия на Българското Черноморие бе за 2, 5 десетилетия варварски презстроена пред очите на всички не без задкулисното покровителство и на трите основни власти - Законодателна, Изпълнителна и Съдебна. Това неминунемо доведе и ще доведе до още по-голям отлив на туристите от България, които естествено търсят за почивка девствената природа, а не бетонните сгради ! Ако все още е останало поле, в което ДЪРЖАВАТА МОЖЕ И Е ДЛЪЖНА НЕЗАБАВНО ДА СЕ НАМЕСИ, това е скоростното изграждане на модерни високоефективни пречиствателни станции по протежение на цялата брегова линия. Защо хотелиерсият бизнес не плаща данък "Туристическа инфраструктура" ? Или иска с фекалии пари да печели ? Кой нормален човек от тук насетне би дошъл да се къпе в замърсени от помия и фекалии води, при положение че има толкова богат избор за летуване в съседни Гърция и Турция ?

24.08 2015 в 13:11

Мамка му, даже водата в тоалетната ми изглежда по - чиста :D

24.08 2015 в 12:48

Не знам какви коки ама като гледам снимката са си чисти лайна :D