Мъж се запали пред общината във Варна

Юлиан Христов 20 февруари 2013 в 08:16 8268 5

Огледът пред сградата на общината във Варна, където се самозапали Пламен Горанов. Снимка: БГНЕС
Огледът пред сградата на общината във Варна, където се самозапали Пламен Горанов. Снимка: БГНЕС

Мъж се е самозапалил пред общината във Варна. 

Инцидентът стана около 7.30 часа тази сутрин пред сградата на общината в морската столица. Само преди ден млад мъж от Велико Търново направи същото, след което почина от раните си.  

36-годишният Пламен Горанов е с тежки изгаряния - около 80% по цялото тяло, д-р Антоанета Касабова, зам.-управител на Център за спешна медицинска помощ във Варна, цитирана от БНР. Отведен е във Военноморска болница в клиниката по изгаряния. Количеството бензин, което е излял върху себе си, е около 3-4 литра.

В района на общината има засилено полицейско присъствие и много хора. 

В София 15 души са потърсили медицинска помощ в "Пирогов", има и двама пострадали полицаи, като единият е откаран в болница, а другият е прегледан на място. Полицията отчита и щети на три полицейски буса, два джипа, както и три леки автомобила. Сред пострадалите е и една жена, която е останала за наблюдение в болнично заведение със съмнения за счупвания. Останалите са били само прегледани.

В морската столица снощи бяха изпочупени стъклата на енергоразпределителното дружество "Енерго Про", въпреки взетите мерки за обезопасяване на сградата.

25 души са задържани при протеста в София снощи. Това каза пред БНР шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. 

От задържаните четирима са непълнолетни. Останалите са задържани в ареста за 24 часа.

Директорът на СДВР обясни, че на протеста снощи е имало много провокатори, които са били на протеста с единствената цел да подстрекават към насилие. Характерно за подстрекателите е да използват за прикритие големите тълпи, обясни той.

За съжаление, въпреки призивите от хората да не се подават на провокация, част от протестиращите не ги послушаха. Това са лица, които виждаме при много от протестите, които подстрекават и подбуждат към неподчинение и агресивни действия спрямо полицията и спрямо всичко останало, коментира Йорданов.

Има пострадали хора от хвърлени предмети. Друга част са пострадали, когато са отблъсквани нападателите, опитващи се да пробият кордона на полицейските служители, обясни той.

Йорданов призова да не се обръща полицията в основно действащо лице в този протест. Това са хора, на които е вменено от закона да опазват обществения ред, добави директорът на СДВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови