Гимназия горя в Кърджали, леко пострадаха деца и огнеборец

Вилдан Байрямова 11 януари 2019 в 15:54 2371 0

Пожар в училище

Снимка Арда нюз

Пожар избухна в ранния следобед в мазето на професионалната гимназия по електроника и механотехника „Васил Левски“ в Кърджали, по първоначални данни няма сериозно пострадали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Ученици, преподаватели и помощен персонал са напуснали сградата, а пристигналите полицаи и пожарникари евакуирали четири деца и две учителки със стълба от втория етаж. Преподавателките и едно от децата са транспортирани в Центъра за спешна помощ. Детето се е наранило при тичането по стълбите, учителките са вдишали от пушеците. Медицинска помощ е оказана и на пожарникар, който е с травма на главата. Той е опитал да хване дете, скочило през прозореца.

На мястото на произшествието са изпратени полицейски патрули и 10 служители на Районното управление на МВР, 3 екипа на пожарната в Кърджали и един от Момчилград. Улицата, на която се намира сградата, е била отцепена, а пожарът е потушен. Причините за произшествието са в процес на изясняване, една от версиите е хвърлена от ученик неизгасена цигара. Дежурна оперативна група от местната полиция извършва оглед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови