Арестуваха телефонни измамници, отмъкнали 70 000 лева

Задържани са двама мъже - от Левски и от София

OFFNews 21 ноември 2017 в 19:54 4401 1

Снимка pixabay

Криминалисти от ГД „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР-Плевен заловиха извършителите на голяма телефонна измама на стойност 70 000 лева. Освен парите, ощетените майка и син от София са дали и златните си накити.

Специализираната полицейска операция е проведена днес на територията на София и Плевен.

Задържани са двама мъже - И. И. (на 31 г.) от гр. Левски, криминално проявен и осъждан за измами, и Я. М., (на 50 г.) от София, криминално проявен и осъждан за кражби.

Телефонната измама е извършена на 25 октомври, а майката и синът съобщили в полицията на 14 ноември.

На два адреса в София и в Левски са открити вещи, които посочват съпричастност към измамата. Иззети са и множество СИМ карти, мобилни телефони, пластики за мобилни карти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

1

MeduimShark

22.11 2017 в 06:05

Порочните български закони и съответно порочната българска правосъдна практика и порочното българско правораздаване, третират тези престъпници като обикновенни измамници, за което наказанието е символично. Никой, никъде нищо не казва за това, че лъжата и измамата съвсем не са единствените оръжия, които тези изверги използват срещо жертвите си. Много по-важно е, че във всичките тези случаи има шантаж със заплахи са насилие и убийство на жертвата или нейни близки. Затова те, в ужаса и отчаянието си, се съгласяват да предадат парите си, ценностите си и каквото още им поискат. Те правят това не от глупост, а от безизходицата на ужаса. Това е ужасно жестоко престъпление, уви, некоментирано и ненаказвано изобщо в тази посткомунистическа джунгла, каквато е сега България..