Английски ММА боец премаза две коли с мотокар и преби полицаи (снимки)

След намесата на спецполицаи, мъжът бил "окован" с пет чифта белезници

OFFNews 29 септември 2015 в 11:15 34246 20

Английски ММА боец премаза две коли с мотокар и преби полицаи (снимки)

Снимка ОДМВР-Бургас

Английски ММА боец премаза две коли с краден мотокар, след което нападна полицейски екип в Слънчев бряг в понеделник вечер, съобщиха от полицията в Бургас.

Снощи около 23.00 часа в полицейското управление в Несебър е получено съобщение за кражба на мотокар от склада на фирма "ММ Комерс". Според сигнала крадецът на мотокара е преминал през металния портал на складовата база и се озовал край пътя Бургас – Варна.

Малко след това мотокаристът направил две катастрофи в района на кръстовището между "Аква парк - Слънчев бряг" и комплекс "Старият възел". В резултат, по време на движение са ударени два автомобила - БМВ и Форд Транзит. 

Фордът е бил пронизан с "вилиците" на мотокара в задното ляво стъкло, страничната колонка и предната лява врата, без да бъдат причинени наранявания на водача. По аналогичен начин е пронизан и минаващия по пътя Бургас – Варна лек автомобил БМВ, като дясната "вилица" проникнала в областта на задния ляв калник под багажника, а лявата - счупила стъклото на задната лява врата, пронизвайки и задната седалка, като автомобилът е останал с вдигната задна част на около 40 см. от пътната настилка.

 

На място били пратени полицаи, които опитали да задържат мъжа, но той ги държал на дистанция, размахвайки гаечен ключ. Малко по-късно насочил агресията към себе си, като започнал да се налага с ключа по главата. 

След като си нанесъл няколко удара, мъжа побягнал в посока пътя Бургас – Варна и в близост до ресторант "Каручката" полицаите отново направили опит да го задържат. В резултат единият от тях получил удар със стоманения ключ в ръката и пръстите на дясната ръка. Втори полицай стрелял със стоп-патрони, след като боецът атакувал и него. По думите на полицая стоп-патроните улучили нападателя в краката и тялото, но не оказали никакво въздействие върху него и той продължавал да атакува служителите. Другият полицай също стрелял, но нападателят продължил да се държи агресивно и неадекватно, след което побягнал в посока Несебър и след около 500 м. се насочил към бензиностанция OMV.

При влизането си в бензиностанцията мъжа взел от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол, и започнал да ги хвърля срещу полицаите. Част от служителите на смяна в бенциностанцията били изведени, а другите се опитвали да отвлекат вниманието на нападателя, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязал от там, въоръжен с два големи кухненски ножа.

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, служители от района служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър.

Едва след намесата на спецекипите нападателят е неутрализиран, като са му отнети стоманеният гаечен ключ и кухненските ножове, с които бил въоръжен. Мъжът бил привързан с пет чифта белезници, които да овладеят агресията на мъжа. Не са му поставени успокоителни медикаменти, но е отведен в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ.

Констатирано е, че нападателят е анлийски гражданин на 26 години от Кембридж. Той дошъл в България на 21 септември като турист. Първоначално същият отседнал в х-л "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона, се преместил в х-л "Астория" в куротния комплекс. Установено е, че мъжът е активен спортист, трениращ за ММА боеве. В момента продължава да се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност, като му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.

По случая в Районно управление - Несебър е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!