Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лайфстайл телевизорите са подходящи за всеки дом и работно пространство

OFFNews 18 май 2021 в 12:15 14724 0

Samsung е лидер на пазара на телевизори в продължение на 15 поредни години, а това, разбира се, не е случайно. Компанията въвежда редица иновации, които ѝ позволяват да запази челната си позиция, и дават добавена стойност за потребителите. Така, например, през далечната, що се отнася до технологичния сектор, 2006 г., компанията създаде телевизор с дизайн, вдъхновен от винена чаша – Bordeaux LCD TV. Три години по-късно, Samsung въведе и първия в света LED телевизор със странична подсветка (edge lightning), което даде възможност за постигане на по-добър контраст и по-ясни цветове.

Една от сериозните крачки в посока по-добро потребителско изживяване е преминаването към концепцията за умния телевизор, която компанията разви през 2011 г. Следват и други постижения като старта на лайфстайл линията с първия нейн представител The Serif през 2015 г., въвеждането на QLED технологията през 2017 г. и дебютът на The Frame, който буквално може да мине за окачена на стената картина. Няма как да подминем и технологията Micro LED, която корейците имплементират от миналата година.

Един от интересните аспекти в нововъведенията на компанията е в лайфстайл портфолиото, което се разраства значително. Този тип устройства могат да се впишат безпроблемно в различни интериорни обстановки и имат специфичен артистичен дизайн.

Вече сме свикнали да сме заобиколени от множество технологични продукти в дома ни. От компютри и звукови системи до умни хладилници, и други свързани домакински уреди. Те са част от ежедневието ни и отбелязват все по-сериозното навлизане на концепцията за умния дом.

Телевизорът отдавна се е превърнал в неизменна част от ежедневието, но това не означава, че трябва да се задоволяваме с традиционния дизайн. Доказателство е и лайфстайл гамата телевизори на Samsung. В нея можете да откриете телевизори, които да паснат идеално на вашия дом или работно място. Предложенията са подходящи както за хола и спалнята, така и за ателието на творец, изложбена зала или стаята на тийнейджър.

Компанията има дори и модел, който можете да монтирате навън и да гледате концерт или футболен мач с компания на открито в градината или около басейна – The Terrace, който притежава защита от вода и прах. Интересен модел е и The Sero, който може да се завърта в хоризонтална и вертикална позиция в зависимост от нуждите и съдържанието, което гледате. The Serif, от своя страна, може да послужи за елегантна декорация на всяко пространство. Той дори има опция за поставяне върху стилни метални крачета, които пасват идеално на изисканата му рамка.

Стигаме и до актуалната версия на The Frame, чието име подсказва за рамка за картина. Когато телевизорът е включен, той изпълнява основната си функция, а когато е изключен, се превръща в произведение на изкуството. Режимът Art Mode превръща дисплея в дигитални картини. Новият модел е с 46% по-плосък екран с дебелина 24,9 мм, което го доближава до дебелината на истинска картина.

Samsung разширява и избора от рамки, с които можете да персонализирате телевизора спрямо предпочитанията си. А за да е поставянето им още по-бързо, те са с магнитен механизъм. Допълнителна гъвкавост дават трите опции за монтаж - плътно до стената като окачена картина, на статив/триножник като картина в ателие или на елегантна стойка за по-автентичен вид. Така The Frame 2021 ще се впише идеално във всяка обстановка.

С The Frame 2021 получавате достъп до онлайн платформата Art Store, в която са налични класически и съвременни произведения на изкуството и фотографията. Тук има избор от над 1400 различни творби, а към тях е включена и допълнителна информация с името на автора и заглавието на произведението. Самият телевизор се предлага с 6 GB вградено пространство за файлове, с помощта на което можете да съхраните до 1200 снимки с резолюция UHD.

Сред интересните и полезни функционалности са и тези за автоматично регулиране на яркостта на екрана, спрямо светлината в помещението (Adaptive Picture), както и наличието на сензор за движение, който може да изключи телевизора, когато няма никой в стаята. Налични са и редица други смарт опции като Multi View, Mobile Mirroring и Tap View. Mobile Mirroring, например, функционира с приложението SmartThings за Android или Apple AirPlay за iPhone, и с него можете да пренесете образа от своя смартфон на големия екран.

The Frame 2021 използва технологията Quantum Dot, с която възпроизвежданите цветове са наситени, включително се постигат и автентични тонове на черното, както и отличен контраст. Така можете да се насладите, освен на картините, още на филми, любими сериали, спортно съдържание и т.н. Картината се допълва и от качествения звук с технологията SpaceFit, която анализира обкръжаващата среда и след това автоматично калибрира звука на телевизора до оптимални настройки.

В основата на The Frame 2021 е Quantum Processor 4K, с технология за изкуствен интелект, който се учи, адаптира и усъвършенства възпроизвеждането на съдържание. Тук е моментът да споменем и това, че телевизорът може да служи и като монитор при свързване към компютър, а по този начин ще работите по-ефективно у дома.

Интересен акцент е наличието на соларно дистанционно управление, което се захранва от слънчевата светлина. Освен това, телевизорът идва в екологичната кутия от велпапе, което е предпоставка за по-лесно рециклиране или модифицирането и в друга вещ. Тя може да заживее и нов живот под формата на малка масичка, къщичка за домашни любимци и други предмети. Всичко това е част от амбициите на компанията да допринесе за опазването на околната среда.

Новият The Frame 2021 вече е наличен в търговската мрежа у нас с избор на диагонал на екрана от 43 до 75 инча и резолюция 4K.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews