Задържан е собственикът на оръжието, с което беше простреляно дете в Арбанаси

OFFNews 13 май 2024 в 08:28 3768 7

Арбанаси

Снимка wikimedia

Арбанаси

Задържан е собственикът на оръжието, с което вчера беше простреляно дете в Арбанаси. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Той все още не е дал показания, съобщи пред БТА районният прокурор Тихомир Шабов.

Инцидентът е станал по време на частно събитие във връзка с рожден ден, на който са присъствали около 16 души. Те се разпитват, взети са им натривки и са назначени експертизи.

Шабов обясни, че пистолетът е бил поставен на пейка в двора на мястото, където се е провеждало събитието. Имало е деца, които са си играли и по време на играта е произведен изстрелът. Това е основната версия, но прокуратурата проверява и други възможни версии, допълни той.

Простреляното дете е настанено във великотърновската болница, то е в добро състояние, няма опасност за живота му, каза Шабов.

Прокурорът обясни, че родителите на детето, което е простреляло другото в крака, не носят наказателна отговорност за това, че не са упражнили контрол, но носят гражданска отговорност. Прокуратурата ще уведоми Държавната агенция за закрила на детето за инцидента.

Разследването е по два члена от Наказателния кодекс - за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, без да бъдат взети мерки за безопасност. Наказанията са до шест години лишаване от свобода за първото и от три до десет години лишаване от свобода за второто престъпление.

"Моля за разбиране в този момент. Засега зная само, че на рожден ден в Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденият ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Пострадалото дете е сестра на съпругата ми - годинка по-голяма от сина ми и вече е добре - ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е." - написа вчера във Facebook депутатът Явор Божанков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

7

bls

13.05 2024 в 12:48

Без да защитавам Божанков, ама неговото име го разнасяте наляво и надясно щото детето му е стреляло. Що обаче не чуваме името на тоя каубой с револвера? Не че не го знаем, ама ми е интересно защо офнюз се срамуват да го кажат?

-1845

6

ob1

13.05 2024 в 10:52

Тъй, тъй, номерче, я дай по същество - Божанков изобщо какво подсъдно нещо е направил?
Даже не е бил в това село, ама ти в пандиза го прати, пък после си нареждай комунистите :)

1010

5

ПР

13.05 2024 в 10:49

Пистолет или револвер,че разликата е съществена,но мисирките не я знаят.Много въпроси,изобщо.Оръжието е на собственика на къщата.Човекът явно обича да си ходи с него из къщи....зареден пистолет,със свален предпазител или "Глок"?Или револвер? Така щото,дете на 11 г.,да може да стреля?!
Божанков не е присъствал.А и това,че му е син,какво значение има?Дете.Собственикът на оръжието е за е.......

1419

4

Dido

13.05 2024 в 10:41

"Пострадалото дете е сестра на съпругата ми.."..Я пак?

300

3

781000

13.05 2024 в 10:18

@ob1, Герболяк наричай баща си.
Фактът, че комунистическите синове и внуци окупираха това, което остана от СДС, т.е. ДСБ / Да България (радевата креатура даже не я броя за нищо), не ме е накарало НИКОГА да бъда от мутрите от ГЕРБ.
Но вие, комсомолски наследници, си мислите, че сте хванали Господ за шлифера, и точно затова мутрите ще ви наритат - защото толкова си можете.

-1845

2

ob1

13.05 2024 в 09:48

Герболякът долу явно има трудности при четене с разбиране:

"родителите на детето, което е простреляло другото в крака, не носят наказателна отговорност за това, че не са упражнили контрол"

А може би трудностите не са само с това... някакви специални потребности?

300

1

781000

13.05 2024 в 08:40

В дранголника какви татуси правят само, Явка, ще си имаш и нови приятелчета !
За пореден път се видя, че бивш комунист няма.