Парижките хотели свалиха цените за олимпиадата

OFFNews 16 май 2024 в 10:40 1368 0

Снимка Getty Images

Броят на резервациите в Париж в периода на Летните Олимпийски игри се оказа далеч по-нисък от очакваното и сега на хотелиерите и рентиерите във френската столица им се налага да свалят обявените вече солени цени.

Първоначално хотелите в Париж драстично повишиха цените на нощувките в периода на Летните Олимпийски игри: 26 юли - 11 август. Местните рентиери също така обявиха скъпи краткосрочни наеми на апартаментите си през този период.

С наближаването на Олимпиадата обаче ситуацията се оказа различна от очакваното и броят на резервациите е по-малък.

Средната офертна цена за една нощувка през юли 2024 г. в хотел в района на френската столица се е понижила до 411 евро при средно 699 евро, предлагани в средата на февруари, уточниха от туристическата служба във френската столица. През юли 2023 г. средната цена на нощувка в хотел в Париж е била 202 евро, а през август 2023 г. - 161 евро, пише ДПА.

Решилите да пътуват в Париж по време на Олимпийските игри ще имат голям избор от свободни места за настаняване. Те вече имат възможност да резервират хотелска стая или частен апартамент на цени, които са значително по-ниски от тези, предлагани само преди няколко месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Граждански активист в политиката