Завръщане x2: Цвета Караянчева води 2 листи, Борисов бил логичен премиер

OFFNews 11 май 2024 в 19:02 3037 3

Цвета Караянчева

Снимка Нова тв

Цвета Караянчева

Бившият председател на парламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) се завръща в Народно събрание, тъй като води две листи на партията си - в Кърджали и в Пловдив-област.

„Не съм излизала от политиката. Имам уверението и съм убедена, че ще направя сериозна кампания и в двата района – Пловдив и Кърджали. Трябва да се работи със сърце. Нека ни критикуват, това е важно. Ако познаваш региона и проблемите на хората, ти си полезен”, каза Караянчева в интервю за телевизия "Нова нюз".

Според нея е логично премиер след изборите да стане лидерът на първата политическа сила. Към момента социологическите агенции са единодушни - ГЕРБ убедително заема първото място пред ПП-ДБ с разлика от около 8 процента.

Думата „сглобка" няма да се използва повече, защото партията, която спечели изборите, ще направи коалиция, прогнозира още Караянчева.

„В последните няколко месеца видяхме какво се случи - искаме реформи, но не можем да ги направим. Бяхме първа политическа сила, но дадохме стъпка назад. Дадохме възможност на други, които нямат опит и знания, а искат само да назначат някакви хора някъде”, заяви бившият председател на парламента.

Цвета Караянчева бе депутат от ГЕРБ от Кърджали и оглавяваше Народното събрание от 2017 до 2021 г. Последно участваше в 45-ото Народно събрание. Тя пропусна "кратките парламенти" - от 46-ия до 49-ия, защото в тях ГЕРБ нямаше депутат от Кърджали.

„Ще предложим програма за работа и управление на държавата за 4 години. Ще встъпим в преговори с останалите политически сили. Заявили сме, че правителството трябва да бъде от ярки политически личности. Не виждам нищо по-естествено от това председателят на партията победител да бъде министър-председател, но това е негов избор. Виждала съм как европейските лидери посрещат Бойко Борисов", заяви Караянчева. Тя смята, че след изборите Мария Габриел ще има роля и в българската, и в европейската политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2500

3

Козон

12.05 2024 в 17:09

Точно така, ПКП замества ПДП в парламента.

1246

2

БотоксПутю

12.05 2024 в 16:26

ПКП - достоен заместник на Дуловската гаубица, понастоящем конституционен съдия.

628

1

user4eto

12.05 2024 в 00:53

ПКП на квадрат!