Мюзикълът Mamma Mia отбелязва 25 години на лондонска сцена

OFFNews 05 април 2024 в 13:00 756 0

Mamma Mia - кастът от филма

Снимка Wikipedia

Mamma Mia - кастът от филма

Мюзикълът Mamma Mia! отбелязва 25 години на сцената на лондонския Уест енд, предаде Ройтерс.

През 1999 г. женският екип, който стои зад продукцията, базирана на песни на шведската група ABBA, няма представа колко успешно ще бъде тяхното шоу.

"Когато си продуцент, просто се надяваш всичко да се получи. Да бъдем тук 25 години е голямо събитие", казва Джуди Креймър, преди мюзикълът да отбележи знаковото си представяне на лондонския Уест енд на 6 април.

Драмата на майка и дъщеря с трима възможни бащи е гледана в над 450 града по света и е в основата на два хитови филма, припомня Ройтерс.

"Песните на ABBA са черешката на тортата, но това, което направихме е, че ги включихме в контекст", казва Креймър за мюзикъла, написан от Катрин Джонсън и режисиран от Филида Лойд.

"Представяме истински хора. Това не е приказка", каза актрисата Маз Мъри, която е в ролята на майката Дона в продукцията в лондонския театър "Новело". Тя чува, че публиката и плаче, и се смее по време на представлението.

"Мисля, че Mamma Mia! промени динамиката. Мисля, че е заслужи своето място в културната история на музикалния театър", каза Креймър. Според нея продукцията предлага нещо по-различно от другите успешни мюзикъли по онова време като "Клетниците" на Камерън Макинтош и "Фантомът на операта" на Андрю Лойд Уебър.

Нашата колега Искра Ангелова ще прави и това лято Арт Академия по мюзикъла заедно с преподавателката по музика и пеене Дарияна Куманова и преподавателите по модерен танц Асен и Даниела Накова, като записванията още текат до средата на април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки