Здравният министър предложи увеличение на бюджета на НЗОК с 27 млн. лева

OFFNews 22 ноември 2017 в 16:18 1550 1

Здравният министър Кирил Ананиев предложи увеличение на бюджета на Здравната каса с 27 млн. лева. 

Ананиев предлага средствата за първична извънболнична помощ за догодина да се увеличат със 7 млн. лева, парите за специализирана извънболнична помощ - със 7 млн. лева., с 3 млн. лв. да е по-голям бюджетът за медикодиагностичните дейности и с 10 млн. лв. - тези за стоматологична дейност.

Той обсъди предложението си с председателя на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова и депутати от Обединени патриоти. 

„Представителите на Патриотичния фронт имаха няколко предложения, които бяха направили между първо и второ четене. Изложих какви са нашите мотиви. Нямаме противоречия с групата на Патриотичния фронт“, посочи след срещата здравният министър, цитиран от пресцентъра си.

Кирил Ананиев уточни, че средствата ще дойдат от резерва, като в никакъв случай в момента не трябва да се намаляват парите за други дейности.

Здравният министър коментира, че междуведомствената работна група, която се занимава с ТЕЛК е към края на своята работа и до дни ще излезе с предложение, което ще бъде представено на ръководството на Министерството на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!