Зам.-министър Георги Йорданов: Вероятно ще се премине към онлайн обучение

Има 32 дела за издаване на фалшиви сертификати

OFFNews 07 януари 2022 в 09:15 16890 11

Снимка БТА/Христо Касабов

За съжаление, вероятно ще се премине към онлайн обучение. Следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си, каза по Нова телевизия зам.-здравният министър Георги Йорданов, който е и зам.-председател на Националния пандемичен комитет.

Той заяви, че към момента тестването в училищата не показва покачване на заразените деца, но посочи, че здравните власти имат съмнение за това колко качествено е този вид изследване и дали наистина се откриват случаи на коронавирус в детските колективи.

По думите му страната е в подножието към пика на новата COVID вълна. 

„Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID зоните”, обясни доцентът и допълни, че в тези зони ще протича цялостното наблюдение на болните с коронавирус от изследванията, до назначаване на терапия, изписване на лекарства и проследяване на ефекта от лечението.

Зам.-шефът на пандемичния комитет каза още, че проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента има 32 дела за издаване на неистински документи. Той обаче заяви, че здравните власти все още не разполагат с обобщени данни колко са починалите, ваксинирани с три дози и дали изобщо има такива случаи.

„Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме”, обясни още зам.-министърът на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3931

11

me

07.01 2022 в 14:32

Като ще пускат децата ОТНОВО онлайн, защо не минат всички онлайн?! Защо не си стоят всички по къщите затворени, а не децата за ПОРЕДЕН път да бъдат единствените жертви... Тези щели да бъдат по-различни от предишните, децата последни щели да се затварят....да, да, ама друг път.

1000

8

sinister

07.01 2022 в 12:26

Какъв пик ще спре за две семици, след като ВСИЧКО друго ще работи?! Колкото с предната вълна пикът спря за две седмици. Не само че не спря, ами децата на повечето места стояха повече от месец затворени.

1000

4

sinister

07.01 2022 в 10:40

Не ви ли е срам да говорите за онлайн обучение отново?! С какво сте по-различни тогава от предните управляващи?!!!! Къде в чужбина САМО децата изнасят на гърба си пандемията? Къде има толкова дълго затваряне на училища? Кога ще затворите кръчмите и всичко останало????? Ясно е, че за мин. Йорданов образованието не е приоритет, след като дъщеря му се оказа с фалшива диплома, но поне Петков трябваше да има представа какви са последиците за обществото от липсата на образование за болшинството деца. Срам!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки