Вицепрезидентът на САЩ ще се ваксинира утре, Байдън - другата седмица

OFFNews 17 декември 2020 в 07:51 1210 0

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще се ваксинира срещу Ковид-19 утре. Избраният за президент Джо Байдън пък ще направи това другата седмица. 

Майк Пенс, на 61 години, и съпругата му Карън ще се ваксинират, за да "засилят доверието" на американците във ваксините, съобщи Белият дом в кратко комюнике, цитирано от БТА. Президентът Доналд Тръмп, който по-рано тази година се зарази с новия коронавирус, не е дал никакви индикации кога би могъл да се ваксинира, отбелязва АФП. 

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън и бившият държавен глава Барак Обама вече обявиха, че ще ваксинират публично, за да засилят доверието в кампанията. 78-годишният бъдещ президент на САЩ е в рискова група заради своята възраст.

Съединените щати са регистрирали през последното денонощие рекордните над 3700 починали от КОВИД-19 и 250 хиляди нови заразени с коронавирус, предаде Франс прес, като се позова на университета "Джонс Хопкинс". Около 113 хиляди души с коронавирус са настанени в американски болници, според министерството на здравеопазването. Това равнище също е рекордно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови