Трима са кандидатите за шеф на НЗОК

OFFNews 12 февруари 2015 в 19:00 5106 1

Ген. Стоян Тонев

Трима са кандидатите за управител на Здравната каса. Това съобщи преди началото на здравната комисия в парламента председателят на комисията ген. Стоян Тонев.

Един от кандидатите е настоящият управител на Касата Румяна Тодорова. Другите двама са мъже, посочи ген. Тонев.

Той обясни, че няма да има забавяне на процедурата по избор на нов шеф на НЗОК. Тя започва през следващата седмица и засега няма бързане, което според него е показател за това, че в системата няма напрежение.

Изборът на управител на Здравната каса ще стане по документи и след представяне на концепции за НЗОК, като изборът ще бъде на парламента.

Днес изтече мандатът на управителя на Касата Румяна Тодорова.

Преди дни тя предупреди, че от четвъртък ще спре да подписва документи, тъй като в Закона за здравното осигуряване е описано какви са правомощията й след изтичането на мандата.

За това, че няма проблем с избора на нов управител на НЗОК, увери и здравният министър д-р Петър Москов.

Няма никакво основание за притеснение от това, че днес изтича мандатът на директора на НЗОК. Докато тече изборът за нов шеф, подуправителят на Здравната каса има всички правомощия да изпълнява тази функция. Надзорният съвет работи, подчерта Москов.

Нека не превръщаме края на един мандат в драма. Този мандат завършва на 12 февруари и следва нов мандат, евентуално ново ръководство, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки