Реновираха детска клиника във Варна с пари от дарения

OFFNews 20 декември 2023 в 16:59 1389 0

реновирана клиника

Снимка OFFNews

Клиника по педиатрия на МБАЛ "Св. Анна"

Нов приемен кабинет, специализирано оборудване, реновация на манипулационна и апаратура има вече клиниката по педиатрия към МБАЛ „Св. Анна" във Варна, която обслужва деца пациенти от цяла Североизточна България.

Лечебницата, позната като бившата окръжна болница, е най-старата в града – догодина отбелязва 145 г. от създаването си.

Ремонтът е направен с пари от дарител – една от големите строителни компании в града. Стойността на дарението надхвърля 21 хил. лв, съобщи началникът на клиниката д-р Ваня Колева. Средномесечно в лечебницата се лекуват между 80 и 100 деца, не само от източната част от страната, посочи медикът.

Това е поредното отделение, което се ремонтира във варненската болница, през която преминават между 30 и 40 хил. пациенти. До момента са ремонтирани 25 отделения. В близките седмици се очаква да приключи ремонта и обновяването на отделението по урология, съобщи изпълнителният директор д-р Красимир Петров.

В началото на годината, в същата болница беше ремонтирана операционната зала в отделението за детска хирургия. Стойността на обновяването беше около 100 хил. лв, като 40 на сто от тях бяха събрани отново с дарения - индивидуални и корпоративни. Останалите 60 хил. лв. дойдоха от общинския бюджет.

През детската хирургия, която функционира от началото на 70-те години на миналия век, средногодишно преминават по около 1 000 малки пациенти от цяла Североизточна България, а броят на операциите надхвърля 600.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки