Помощ за Иво в борбата с рака

OFFNews 23 юни 2023 в 15:46 1194 0

Иво Димитров

Снимка Личен архив

Иво Димитров със семейството си

Иво Димитров е 42-годишен архитект и баща на четиригодишно момченце от Варна. Работи в Район "Младост" -Община Варна, директор на дирекция "Устройство на територията", но заради тежката диагноза Лимфом на централната нервна система вече не може да упражнява професията си и да живее пълноценно.

Първите симптоми на болестта се появяват през месец септември 2022 г. с висока температура 39,5 С и гнойна ангина. По-късно офталмолог утановява проблем с дясното око. Състоянието на мъжа се влошава през декември, когато започва да получава проблясъци (като при отлепване на стъкловидното тяло) и в двете очи, но след консултация със същия офтамолог му обясняват, че това е нормална реакция.

Месеци по-късно му назначават кръвни изследвания за отхвърляне на седем диагнози: Саркоидоза, Синдром на множество изчезващи бели точки, Остра задна мутифукална епителопатия, Туберколоза, Сифилис, Цитомегаловирус и Първичен лимфом на ЦНС. Всички с изключение на първичен лимфом на централната нервна система биват отхвърлени.

Кръвните изследвания показаха голямо количество антитела Ebstain-Barr virus, EBV EBV IgG /20.15 Index/ HLA-b27, без наличие на други вируси и автоимунни /АНА тест/.

Иво преминава курс на лечение в Германия, но симптомите се увеличават прогресивно и стига до пълна загуба на зрението в дясното око. Възпълителните клетки в лявото око нарастват, появяват се изтръпване и слабост на ръцете и краката, болка в горната част на гърба и тремор на десния крак, затруднено котролиране на функциите на пикочния мехур и червата, липса на апетит, отпадналост и липса на енергия, трудно и почти невъзможно заспиване за повече от час, шум в ушите и рязка загуба на 15 кг.

След преглед на 18.05.2023 г. при офтамолог в България е поставена предполагаема диагноза Лимфом на централната нервна система.

Семейството се насочва за потвръждаване/отхвръляне на диагнозата в болница в Истанбул, където са извършени редица изследвания, като пълни кръвни изследвания, ЯМР и др. и се установява наличието на масивен тумор.

Консилиум от специалисти (офтамолог, неврохирург, мозъчен хирург, хематолог, невролог, радиолог и др.) решава, че следва да се пристъпи към операция за отстраняване на тумора, след което незабавно да се пристъпи към химиотерапия и лъчетерапия, тъй като заболяването е прогресивно.

Средствата, които са ни необходими първоначално, са 100 000 лева, с които ние не разполагаме. Вече се убедихме, че светът е пълен с прекрасни хора, с топли и добри сърца, които правят невъзможните неща възможни. Обръщаме се към вас за помощ, защото ако се случват чудеса, то те са резултат от добротата в сърцата на хората. Ние вярваме, че с Ваша помощ ще изживеем чудото на Иво!, пише семейството.

Цялата история на Иво и медицинските документи за състоянието му можете да видите в платформата, където се набират средства.

Дарение можете да направите и по сметка:

Получател: Иво Събчев Димитров
Банка ДСК IBAN: BG77STSA93000010413012 BIC: STSABGSF
Основание: Дарение за лечение

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша