Пловдивска болница разкри детски неотложен кабинет

OFFNews 10 февруари 2023 в 09:35 986 0

педиатричен преглед

Снимка УМБАЛ "Пълмед"

Прегледи ще се извършват и в събота и неделя

Университетската болница „Пълмед“ в Пловдив разкри целодневен детски неотложен кабинет. Той работи от понеделник до неделя от 8:00 до 20:00ч. без предварително записване на часове, съобщиха от лечебното заведение.

В кабинета се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с педиатричните заболявания при деца от 0 до 18 годишна възраст. Към звеното, част от структурата на Спешно отделение на лечебното заведение, функционира манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти – мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.

В съседния корпус на медицинския комплекс, където се намира специализирания кабинет, се намира детското отделение. При преценка от страна на екипа педиатри от кабинета, болничното лечение може да започне своевременно.

Кабинетът функционираше с намалено работно време още преди няколко месеца, но се радваме, че можем да предложим помощта си на родителите вече през целия ден. Чрез колаборацията ни с екипа на детското отделение на специалистите по детски болести в ДКЦ „Пълмед“, можем да предложим на малките ни пациенти комплексна диагностика и извънболнично или болнично лечение“, коментира екипът на специализирания детски целодневен кабинет.

Повече информация на тел. 0892 222 952.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки