ИСУЛ с последно поколение скенер

OFFNews 08 май 2024 в 11:58 998 0

скенер

Снимка УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ"

Последно поколение скенер

Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ вече разполага с последно поколение компютърен томограф (скенер).

С новия компютърен томограф могат да се извършват широк набор от клинични изследвания, обхващащи всички анатомични области на човешкото тяло, както и високоспециализирани, нискодозови изследвания на сърце и коронарни съдове.

Големите преимущества на скенера са намаленото радиационно облъчване на пациента (лъчевата доза намалява до 80%), широкият отвор на апарата (75см) и бързото време на скениране, което осигурява съществено подобрен комфорт на пациента по време на изследването.

Голямата подвижност на масата е от значение при трудноподвижни хора.

Апаратът разполага с технология с изкуствен интелект, която със специална 3D камера автоматично центрира масата според индивидуалните анатомични особености на всеки отделен пациент. По този начин се постигат бързина на изследването и максимално прецизни и детайлни клинични образи.

Новият скенер позволява извършването на прецизни изследвания на глава, меки тъкани шия, гръден кош, корем, малък таз, различни сегменти на гръбначния стълб, кости на крайниците. С него се осъществяват и високоспециализирани и специфични изследвания на коремната област - изследване на тънките черва и дебелото черво с възможност за последващи различни 3D реконструкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови