Испания разреши танците в дискотеките

Близо 78% от населението е напълно ваксинирано, а заболеваемостта спадна до 48 случая на 100 000 жители

OFFNews 11 октомври 2021 в 09:41 1522 0

Разрешиха танците в дискотеките в някои автономни региони на Испания, съобщи БНР.

Те бяха забранени още миналата година в началото на пандемията от COVID-19. В дните между отделните вълни на пандемията, когато броят на заразените бе малък, дискотеките отваряха врати с ограничен капацитет и намалено работно време, но танците бяха забранени през цялото време.

С излизането от петата вълна на пандемията и увеличаването на броя на ваксинираните хора Испания премахна почти всички ограничения, въведени досега. Едно от последните бе забраната за танци в дискотеките и нощните клубове, която испанците спазваха трудно и с неудоволствие.

Сега след представянето на Европейски сертификат за ваксиниране или преболедуване можеш да влезеш в нощно заведение и да потанцуваш, но само ако си на територията на Балеарските острови, Каталуния, Галисия, Мадрид, Валенсия и Астурия.

Изричното изискване е това да става с маски. Всеки от автономните региони може сам да прецени кога да премахне и тази забрана.

В Мурсия и Арагон например все още не е разрешено да се танцува, но местните власти се надяват, че когато приключат с ваксинирането и това ще стане.

Близо 78% от испанското население е напълно ваксинирано, а заболеваемостта спадна до 48 случая на 100 000 жители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки