Български лекар избран в управата на Европейското обединение по гастроентерология

OFFNews 10 юли 2017 в 11:57 2843 1

За първи път български лекар е избран в управата на Европейското обединение на гастроентеролозите. 

Д-р Радислав Наков ще отговаря за младите гастроентеролози под 40-годишна възраст във всички европейски и средиземноморски страни, като мандатът му ще е с продължителност две години, считано от 01 януари 2018 г. 

По време на предстоящата през октомври в Барселона Европейска седмица по гастроентерология д-р Наков ще получи официалните си назначения и задачи, към които ще спадат промотирането на гастроентерологията сред младите лекари и студенти в Европа, организирането на клинични и научни стажове, качество на специализация, продължаващо медицинско обучение, защитаване на правата на младите гастроентеролози и др. По време на събитието д-р Наков ще бъде и модератор на сесия за възпалителни чревни заболявания. 

Европейското обединение по гастроентерология обединява всички национални гастроентерологични асоциации в Европа и в Средиземноморието (Египет, Израел. Тунис, Мароко и др.). Това е официалният орган на гастроентеролозите в Европа, организиращ всяка година Европейската седмица по гастроентерология, събираща над 14 000 гастроентеролози от цял свят в рамките на пет дни.

Това е най-важната медицинска среща в световен мащаб по отношение на заболяванията на храносмилателната система.

На конференцията се обсъждат новости в лечението и поведението при пациенти със социално значими заболявания като хронични вирусни хепатити В и С, възпалителни чревни заболявания, синдром на раздразненото черво, колоректален карцином, гастроезофагиална рефлуксна болест и др.

Д-р Радислав Наков е председател и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България. Той е специализант по ганстроентерология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Усъвършенства се в диагностичната и терапевтична гастроинтестинална ендоскопия. Има защитена докторантура в сферата на възпалителните чревни заболявания - болест на Крон и улцерозен колит, като е разработил специален алгоритъм за проследяване на тези пациенти. 

През 2016 г. д-р Наков получи престижната награда International Scholar Award. От 2017 г. е модератор на UEG по отношение на възпалителните чревни заболявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови