Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет, съобщава Фуд нюз, позовавайки се на резултатите от канадско изследване.
Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, които влияят неблагоприятно върху кръвоносните съдове,
Авторите на изследването от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата спомагат и за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Moirae
''Фритьоф Нансен'' става двупосочен, някои шофьори вече се объркаха от маркировката
Constanza
Напук на предупрежденията: Израел навлезе още по-навътре в последния бастион на ''Хамас'' Рафах
Зла свекърва
Лидерите на ПП-ДБ: Спасихме 100 млн. лв. на пенсионерите. Боим се да не ги откраднат пак
nms
Арестуван е генерал Кузнецов - кадровикът на руското министерство на отбраната (обновена)