В Русия: Братска помощ! Подарихме победата на България

Има ли нова "Казанска афера"? Или домакините не могат да преживеят обрата?

ОFFNews 05 юни 2017 в 13:23 7018 3

В Русия намекнаха, че волейболните им национали са "пуснали" благородно мача на България от Световната лига. Успехът на нашите беше доста шокиращ предвид два факта.  

Първо, преди това ядохме бой от Франция и Аржентина. Второ, Русия взе с лекота първите два гейма, единият от които на 15 точки! Но после момчетата на Пламен Константинов обърнаха до 3:2 в град Казан. Той е известен с родни футболни афери, но обратно на темата.

Влиятелният спортен сайт Championat.com излезе със заглавие: “Братска помощ! Как Русия подари победата на България”.

“Обновеният национален отбор на Русия показа как може да се изпусне 100%-процентов спечелен двубой в мач с аутсайдера в групата ни България. Нашият отбор бе потърпевш в този мач, след като Пламен Константинов остави свежи играчи, които да се борят за успех в тайбрека”, пише журналистът от "Чемпионат" Александър Круглов.

Дали колегата намеква за "пускане" на волейболното поле? Или става въпрос за злобарско обяснение на обрата? Преценката е ваша. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

05.06 2017 в 14:39

Дори и от публикувания български превод става ясно какво е имал предвид руският журналист. Тези неуверени опити за интрига посаждат съмнение и в останалите материали, които публикувате.

12342

2

tarbuh

05.06 2017 в 14:25

Чиста проба ирония към техните играчи, че така са изпуснали почти решен мач, но ако трябва кръв ще плюете, за да извъртите някаква гадост по отношение на Русия.

10538

1

Black Hex

05.06 2017 в 13:36

Победата си е победа, пък била тя и "казанска"!
Волейбола не е като бокса, но и тук си има победа.