Пламен Константинов: Пълните зали са най-силната мотивация на националния отбор

OFFNews 09 август 2018 в 17:05 1924 0

Селекционерът Пламен Константинов говори за участието на българския национален отбор по волейбол на световното първенство, което ще стартира след месец. "Лъвовете" се готвят вече три седмици на високопланинската база "Белмекен".

"Надяваме се въздухът да ни стигне. Затова водим високопланинска подготовка. След това слизаме във Варна, където да продължим да се готвим за първата фаза на световното първенство, която ще се играе в Двореца на културата и спорта.

Надявам се, че момчетата ще бъдат подготвени и ще бъдат здрави, за да дадат максимума за това световно първенство. Лъвските сърца ще са ни нужни, но аз лично очаквам сериозна подкрепа и от българските фенове. Това е най-силната мотивация за момчетата от националния отбор, да не кажа и единствената - пълните зали и хората, които обичат спорта ни.

Вярвам, че заедно ще направим добър спектакъл, който ще бъде видян по целия свят. Това е най-големият форум в спорта ни. Надявам се, че ще зарадваме нашите фенове с достойно класиране именно на световното първенство. Голямата цел е финалната фаза на световното първенство, но трябва да започнем поетапно.

С оглед на регламента най-важното за доброто класиране е представянето в първата фаза. Така че ние трябва да се концентрираме точно върху тази първа фаза между 9 и 18 септември във Варна, която може да ни даде шансове да стигнем до финалите в Италия. Първият ни мач срещу Финландия е от 20.30 часа на 9 септември, веднага след манифестацията. Очаквам сериозна подкрепа", каза Константинов.

Страната ни отново има честта да е домакин на световно първенство за първи път от 48 години насам. България е в Група D от първата групова фаза от шампионата заедно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико. Положителни резултати отвеждат "лъвовете" до втората фаза в "Арена Армеец" в София от 21 до 23 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови