Бившият ни волейболен ас Владо Николов е горд със сина си Александър

OFFNews 10 май 2022 в 12:00 8841 0

Бившият волейболен национал Владимир Николов изрази гордост от представянето си на сина си Александър в дебютния сезон на младока в колежанското първенство на САЩ (NCAA) по волейбол.

В дебютната си кампания в NCAA Алекс Николов беше лидер на тима си Лонг Бийч, с които стигна до финала в шампионата, а в личен план той стана първият в историята, който е определен едновременно за новак на годината и за най-добър играч на сезона.

"Когато децата те правят щастлив!

Изпращайки Алекс за Америка, му казах - "Хайде, покажи какво можеш и въпреки, че си само на 18 и отиваш на съвсем непознато и различно място, се бори до последно. Наградата Новак на годината може да е твоя"

А той ме погледна право в очите и ми отвърна - "Тате, това признание не ми е толкова интересно, аз ще се боря за отличието Играч на годината"

И накрая грабна и двете като се превърна в първия новак /първокурсник/ в историята на американския волейболен шампионат, който бива определен за Играч на годината.
За един сезон порасна и възмъжа, накара американците да го уважават и ценят.

След Радо Парапунов отново имахме българско участие на финала на първенството. Този път останахме втори, но Алекс и отбора му се бориха до последно. И мисля, че много скоро ще бъдат и на върха.

Дерзай, момче!", написа Владимир Николов във "Фейсбук".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки