Туристическият бранш за Евтим Милошев: Шоуто ще прерасне в сериал

OFFNews 05 април 2024 в 11:35 2808 0

Милошев
Евтим Милошев.

Туристическият бранш е в потрес от предложението Евтим Милошев да стане служебен министър на туризма, пише специализираният сайт TravelNews.

„Шоуто в сектора ще продължи, както и до момента да се управлява от хора без опит и експертиза. Вече се превръща в сериал с няколко сезона“, коментира пред онлайн изданието проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и собственик на туроператор. Според него избирането на човек без опит в туризма показва, че браншът не е е приоритетен за държавата.

„Това е поредната постановка, която ще се играе в туризма. Пълна подигравка с бизнеса“, заяви Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ). Тя подчерта, че секторът е поставен в ъгъла на икономиката на България.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев смята, че за пореден път изборът на министър без опит в туризма показва слабата позиция на бранша сред управляващите. „Няма чуваемост и е крайно време всички в сектора да се обединим, а не да продължаваме да се разцепваме в нови организации“, каза той. Щерев иначе няма нищо против личността на Евтим Милошев, тъй като не го познава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки