Симеонов: Слънчев бряг се рекламира за семеен туризъм, плащаме 12 млн.лв. компенсации за шум

OFFNews 18 август 2017 в 13:37 16037 2

Вицепремиерът Валери Симеонов се защити за акциите си срещу шумните дискотеки в Слънчев бряг с пост във Фейсбук. 

Той цитира справка на директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, според която хотеклиерите изплащали 12 млн.лв. годишно компенсации на туристи, които се оплаквали от шума през почивката си. 

Симеонов е категоричен, че Слънчев бряг не се рекламирал като курорт за парти туризъм, а за семеен туризъм и само 5-10% били младите хора. 

Ето и целият пост на Валери Симеонов:

Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум - по информация на Rumen Draganov.

В същото време, от всички концесии на плажове, българският държавен бюджет печели 8 милиона лева годишно - пълен абсурд. Както казаха специалистите от бранша, Слънчев бряг не се рекламира като дестинация за парти туризъм - напротив, той се рекламира като курорт за семеен туризъм. Статистиката на хотелиерите го потвърждава - само 5-10% от всички туристи са млади хора, дошли единствено за купона. Те имат своето място в туристическия микс, но това не трябва да става за сметка на останалите 90%, дошли да почиват на прекрасните плажове на Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

2

Black Hex

18.08 2017 в 14:17

Сега не бих си позволил да стъпвам на Слънчев бряг освен ако не търся дрогирани непълнолетни курвета.

Какви ценности, какъв изказ!
Нали пе.ерастлъка е модерен между вас? Откога "умните" и "красивите" са минали на к...ифли? Или вие ги ползвате да ви шамарят?