Мануела Малеева: Министър Ангелкова дойде да плаши почиващите на Корал

OFFNews 10 август 2017 в 15:27 21041 8

Българската тенис легенда Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че е отишла да плаши хората почиващи на плаж Корал, който е един от трите у нас за природосъобразен туризъм.

"За 5 дена три проверки. Тази сутрин освен 20 души държавна администрация и кмета Лапчев (б. ред. - на Царево) дойде и министър Ангелкова. Намесих се в разговора (тя почти избяга като й се представих), когато надменното й, пренебрежително, подигравателно и ехидно държане ме влуди. Като че ли сме някакво второ качество хора. Като на човек изпратен да плаши (3 години затвор, прокуратура и т.н.) и който знае, че властта е зад него. Представяте ли какви интереси нарушаваме (все пак има 36 оборени разрешителни за строителство) щом 15 човека на Корал и две пластмасови тоалетни са беззаконието в тази държава?! Бясна съм", написа Малеева във фейсбук.

Зелената активистка Сирма Мишева също реагира остро определи действията на Ангелкова и ескорта и като "мутренски похвати":

"Ангелковото недоразумение и царевският феодал днес ходили на Корал да прилагат мутренски похвати. Заради това, че хората са събрали пари, за да сложат тоалетни там където те не са осигурили. И да спорят кой как плажува на дюни - ми изкарайте картите на дюните на цялото Черноморие да видим какво има на тях и да ви видя как ходите да проверявате нарушители."

Министерството на туризма също излезе с позиция за проверката на Корал. От ведомството на Ангелкова обявиха, че заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морския плаж.

Причината е, че при проверката е било констатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, а освен това там били монтирани и тоалетни.

От туристическото министерство уточняват, че в проверката са участвали с кмета на община Царево Георги Лапчев, представители на РИОСВ, РЗИ, МВР и областна управа.

На морски плаж „Корал“ незаконно се черпи електроенергия и вода, заявяват още от министерството на Ангелкова.

Оттам уточняват, че при инспекцията е установена незаконна постройка, разположена в имот държавна собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия. Затова от Министерството на туризма ще подадат незабавно сигнали до електроразпределителното дружество ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, МВР и прокуратурата.

По-късно Малеева разпространи и снимки на новите спасителни постове на Корал, които работят от два дни. Тя разказа и как на 8 август на Корал са били спасени двама души в ужасно трудни условия и с риск за живота на спасисителите.

"Браво и поклон пред Васо Гюров, Кирил Русев, Петър Пенчев и всички хора на плажа, които са се включили в спасителната акция. И когато днес казахме това на Ангелкова и цялата ѝ придворна свита, която я следваше, отговорът беше, че това било друга тема.... Да, наистина, за някои два човешки живота са други теми...", написа тенисистката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12094

6

дони

10.08 2017 в 22:01

Недей да беснееш толкова, малеева! Не можеш да вземеш този плаж за лично ползване срещу десетина панелки! Законите са за всички и трябва да се спазват, но явно за малееви трябва да се пишат нови закони!

7800

5

Симеон Симеонов

10.08 2017 в 18:28

Кой закон е нарушила Мануела Малеева?

10538

1

Black Hex

10.08 2017 в 15:44

Като стигнах до браво на васо гюров, че участвал в... спасителна акция и нататък не го дочетох.
Ама стига с тоя васо, дето само продава ток на завишени цени бе. У Самоков имаше един такъв енергомен, влезе в парламента чак! сега този васо станал егати енергопича.
Ми това е подсъдно.
И тая и тя тръгнала да ми се жалва... Нали за него подскачахте 3 месеца по павета? Върнахте ли го? Върнахте го!
Е сега хак да ви е!