Ангелкова откри незаконни обекти на централната алея в Слънчев бряг

OFFNews 18 юли 2017 в 21:03 6398 3

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи внезапна проверка на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг.

По централната алея на курорта има незаконни обекти и за дейността им ще бъдат сезирани всички компетентни институции, за да бъдат премахнати, заяви министърът на туризма.

Тя подчерта, че инспекциите ще продължат през целия летен сезон – както планови, така и внезапни и по сигнали на потребители.

В проверката днес участва и изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров.

Ангелкова припомни, че се обсъждат текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма, с които ще се регламентира статутът на националните курорти и ще бъдат посочени изискванията към тях.

Специална наредба ще посочва реда за управление и организация на туристическата дейност на територията на националните курорти. В нея ще са визирани изграждането, поддържането и благоустрояването на туристическа инфраструктура, на зелените площи, визията и рекламата, осигуряването на обществения ред, медицинското обслужване, организацията на движението, паркирането, нивото на шума и др., като особено внимание ще бъде обърнато на разполагането на преместваемите обекти и съоръжения, каза още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

19.07 2017 в 09:40

Ама тея министри, областни, градски и селски нямат ли си подчинени неква инспектори ли, съгледвачи ли, които да вършат тази работа? То не беше варели да проверява, сега тая коза, утре и боко ще се довлече да нагледа безобразията ни. За какво получават дебели заплати разните хългъзници по общините? А и големо откритие е направила, козата. Незаконни обекти! Ми те останалите да не са направени по ред и закон? За всичко са плащани дебели бакшиши - дано минат нарушенията. Ебахти държавата!

Поздрав!