Трудна победа за Григор на старта на Sofia Open (галерия)

Вместо Никол публиката видя Лепа Брена на трибуните

Александра Маркарян 09 февруари 2017 в 20:14 7020 5

Снимка sofiaopen.bg

Григор Димитров победи Йежи Янович в първия си мач на турнира в София. Двубоят от турнира Garanti Koza Sofia Open започна 10-ина минути след 18 ч. и приключи след два часа и две минути и три сета, завършили с резултат 4:6, 6:3, 7:5.

Той се изигра пред почти пълната зала "Арена Армеец", в която сънародниците ни бурно подкрепяха Григор, невъздържано освиркваха съперника му и ръкопляскаха при негови грешки. Полския тенисист подкрепяха във ВИП-зоната полският посланик Н. пр. Кшищоф Краевски и съпругата му Алдона.

Публиката, която очакваше да види Никол Шерцингер на трибуните беше разочарована - приятелката на Григор не остана за турнира, а си замина. Вместо нея обаче зрителите видяха Лепа Брена, която подкрепяше Григор от ВИП зоната. В залата бяха и премиерът Герджиков, и спортният министър.

Снимки: sofiaopen.bg

Осминафиналният мач от турнира от категорията ATP 250 започна трудно за 25-годишния българин. 32 минути и един пробив бяха достатъчни бившят №14 в света Янович да спечели първия сет. Пробивът дойде в петия гейм за 3:2. Друг пробив нямаше. Янович затвори сета с гейм на нула - 6:4.

Началото на втория сет също беше трудно за Григор, който все пак успя да вземе подаването си, а след него същото направи и Янович. Григор проби за 3:1 и увеличи преднината в следващия гейм, в който даде само точка на 26-годишния си съперник. След общо час и 11 минути игра резултатът изравнен - 1:1 сета.

Следи коефициентите за срещите от АТP София тук.

Третият сет се завърза в петия гейм, когато Григор беше на път да изгуби подаването си, но блестящата му игра не допусна пробив и резултатът бе изравнен - 3:3. В седмия гейм няколко пъти Григор имаше възможност да пробие съперника си, но това не се случи. Случи се в 11-ия гейм, когато Григор поведе с 6:5. Той взе и следващия гейм, сета и мача.

Публиката избухваше при всяка точка на Григор, но и ръкопляскаше бурно и викаше при грешки на съперника му. Чуваха се викове "Ууууу", имаше обидни подвиквания, шумеше се дори между първи и втори сервис, което пречеше и на двамата играчи. Наложи се главният съдия да спира играта, за да призовава хората да се държат уважително и да не шумят. Поведението им изнерви Янович, който първо възрази пред съдията, а в една от почивките репликира на човек от публиката. При изгубена точка от поляка се чу: "Къде си тръгнал, бе!". Съдията на стола беше принуден да спира играта и по друга причина - за да моли настойчиво зрители да спрат да снимат със светкавиците на телефоните си.

Вие измъкнахте мача, обърна се Григор към публиката след мача. Адски вълнуващо е да играя пред родна публика. Не преувеличавам - победата е изцяло ваша, благодаря ви за това, допълни Григор. Навсякъде виждам български знамена, но тук беше още по-вълнуващо.

Това е третият двубой между Димитров и Янович на ниво ATP. И двамата имат по една победа.

Димитров, който днес записа 11-ата си победа от началото на 2017 г., утре ще играе на четвъртфинал срещу деветия поставен в схемата Виктор Троицки (Сърбия).

Не знам какво да очаквам срещу него, трябва да си почина малко, каза Григор в отговор на въпрос за следващия си съперник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21272

5

Гароне

10.02 2017 в 09:46

Браво, успех нататък.

77927

3

El Commandante

09.02 2017 в 21:28

Майлоу, аз съм доволен все пак че не нахлуха на терена да прекратяват мача и да бият поляка, бива горе долу...

11841

2

трафоПОСТ

09.02 2017 в 21:05

Майна, и аз съм от Пловдив, ама не си прав. Нека да се доверим на самия Гришо, който каза на публиката, тази среща я спечелихте вие. На вас дължа победата си!

Силен човек и голям спортист.

 
X

Подкастът на OFFNews