Новата номер 1 в женския тенис полетя от щастие

OFFNews 12 юли 2017 в 10:16 2467 1

Каролина Плишкова буквално полетя от щастие след новината, че е новата номер 1 в женския тенис. Чехкинята пусна своя снимка от Монте Карло.   

Въпреки че отпадна още във втория кръг на "Уимбълдън", Плишкова ще стане №1 благодарение на вчерашната загуба на румънката Симона Халеп от представителката на домакините Йохана Конта. Поставената под №2 комшийка водеше с 5:4 точки в тайбрека на втория сет, но в крайна сметка трябваше да преклони глава пред противничката си - 7:6(2), 6:7(5), 4:6.

"Определено ще си спомням днешния ден! Въпреки че в момента не празнувам победа на корта, аз станах №1 в света. И това наистина означава много за мен. Всъщност, дори не мога осъзная какво съм постигнала. Работих много усилено, както всички хора около мен.

Благодаря на всички, които вярваха в мен, както и на тези, които се съмняваха. Да бъдеш номер едно в света е и голяма отговорност за мен. Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да не разочаровам в тази роля.

Да се ​​надяваме, че ще успея. Още веднъж бих искала да благодаря на моето семейство, моя екип, изобщо на най-близките хора около мен. Без вас нямаше да съм там, където съм", написа Каролина Плишкова от плажа.

Конта побърка Великобритания и е на път да измести самия Анди Мъри от сърцата на феновете. Спортистка от Острова нямаше полуфинал на "Уимбълдън"от 1978 година! Но! На пътя й застава самата Винъс Уилямс, петкратна шампионка тук.

В другия полуфинал Гарбине Мугуруса от Испания среща непоставената Магдалена Рибарикова (Словакия). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови